Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna opcja dla tych, co nie lubią karpia! Rybę można przygotować już dzień wcześniej, połączyć z warzywami, aby przeszła smakiem i aromatem. Można jeść na zimno jak i na ciepło.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17281
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17281
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, seler obrać i zetrzeć na tarce o dużym oczku. Por pokroić w cienkie talarki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na oleju delikatnie poddusić cebulę. Następnie dodać starte warzywa oraz por. Wlać wodę, dodać liście laurowe i ziela angielskie. Dusić pod przykryciem ok 15 minut do miękkości warzyw. Na koniec dodać sól, pieprz oraz sok z cytryny. Płaty rybne osuszyć ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Pokroić na kawałki. Przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. W naczyniu układać na przemian: warzywa, ryba. Podawać z chlebem na ciepło lub zimno. Ryba najbardziej smakuje w drugim i trzecim dniu, kiedy przejdzie smakiem warzyw. Smacznego