Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna opcja dla tych, co nie lubią karpia! Rybę można przygotować już dzień wcześniej, połączyć z warzywami, aby przeszła smakiem i aromatem. Można jeść na zimno jak i na ciepło.
Marchewkę, pietruszkę, seler obrać i zetrzeć na tarce o dużym oczku. Por pokroić w cienkie talarki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
Na oleju delikatnie poddusić cebulę. Następnie dodać starte warzywa oraz por. Wlać wodę, dodać liście laurowe i ziela angielskie. Dusić pod przykryciem ok 15 minut do miękkości warzyw. Na koniec dodać sól, pieprz oraz sok z cytryny.
Płaty rybne osuszyć ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Pokroić na kawałki. Przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. W naczyniu układać na przemian: warzywa, ryba. Podawać z chlebem na ciepło lub zimno.
Ryba najbardziej smakuje w drugim i trzecim dniu, kiedy przejdzie smakiem warzyw.
Smacznego
Smaczne, zdrowe i kolorowe danie, którego nie może zabraknąć na świątecznym s...
Odsłon: 4844
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 216
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 26
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 69
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 216
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 26
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 69
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, seler obrać i zetrzeć na tarce o dużym oczku. Por pokroić w cienkie talarki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na oleju delikatnie poddusić cebulę. Następnie dodać starte warzywa oraz por. Wlać wodę, dodać liście laurowe i ziela angielskie. Dusić pod przykryciem ok 15 minut do miękkości warzyw. Na koniec dodać sól, pieprz oraz sok z cytryny. Płaty rybne osuszyć ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Pokroić na kawałki. Przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. W naczyniu układać na przemian: warzywa, ryba. Podawać z chlebem na ciepło lub zimno. Ryba najbardziej smakuje w drugim i trzecim dniu, kiedy przejdzie smakiem warzyw. Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Dania główne
Ryż z truskawkami
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 26
Grillowany ser sorento z winogronami
Ser typu włoskiego grillowany w pysznej marynacie. Podajemy go z grillowanymi...
Odsłon: 29