Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba po Grecku w naleśniku

Ryba po Grecku w naleśniku

Autor:

Przepisów i artykułów: 851 Ocena: 9225

Dodano:

Odsłon: 2543

Moja rodzina bardzo lubi rybę po grecku, oczywiście zrobiłam, ale w naleśniku. Pyszotka Polecam.

Składniki

  • 1 kg fileta rybnego
  • ½ kg marchwi
  • 2 duże pietruszki
  • Mały seler
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • Olej do smażenia
  • Mąka do panierki
  • 2 jajka
  • Sól
  • Składnik na naleśniki:
  • 2 szk. mąki pszennej
  • Jajko
  • Sól
  • ½ szk. wody gazowanej
  • 1 szk. mleka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ryba po Grecku w naleśniku

Przygotowanie

  1. 1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy, panierujemy w roztrzepanym widelce jajku i w mące pszennej
    2. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju i odkładamy na bok

  2. 3. Warzywa marchew, pietruszkę, selera obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, prużymy na rozgrzanym oleju
    4. Pod koniec prużenia solimy i dodajemy przecier pomidorowy

  3. 5. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, solimy, wlewamy wodę i stopniowo mieszając łyżką mleko, uważając żeby nie zrobiły się grudki
    6. Ciasto wylewamy na patelnie lub na naleśnikarkę i smażymy naleśniki

  4. 7. Na każdym naleśniku, na środku układamy po dwa kawałki ryby i na rybie warzywa

  5. 8. Składamy ciasto dowolnie tak żeby przykryć farsz i przekładamy do naczynia żaroodpornego

  6. 9. Na wierzch rozprowadzamy pozostałe nam warzywa
    10. Można rozgrzać w piekarniku, ale pod przykryciem

  7. 11. Ryba gotowa
    12. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń