Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina bardzo lubi rybę po grecku, oczywiście zrobiłam, ale w naleśniku. Pyszotka Polecam.
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 194
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15233
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 194
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15233
Składniki
1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy, panierujemy w roztrzepanym widelce jajku i w mące pszennej 2. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju i odkładamy na bok
3. Warzywa marchew, pietruszkę, selera obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, prużymy na rozgrzanym oleju 4. Pod koniec prużenia solimy i dodajemy przecier pomidorowy
5. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, solimy, wlewamy wodę i stopniowo mieszając łyżką mleko, uważając żeby nie zrobiły się grudki 6. Ciasto wylewamy na patelnie lub na naleśnikarkę i smażymy naleśniki
7. Na każdym naleśniku, na środku układamy po dwa kawałki ryby i na rybie warzywa
8. Składamy ciasto dowolnie tak żeby przykryć farsz i przekładamy do naczynia żaroodpornego
9. Na wierzch rozprowadzamy pozostałe nam warzywa 10. Można rozgrzać w piekarniku, ale pod przykryciem
11. Ryba gotowa 12. Smacznego