Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3816
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414609
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3816
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414609
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2356
Składniki
Filety skropic sokiem z cytryny, posypac solą, pieprzem i odstawic. Po ok. 1/2 godziny obtoczyc w mące i obsmażyc na oleju.
Usmażone filety przełożyc do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego masłem. Posypac je startym chrzanem (utrzec na grubych oczkach), zalac kieliszkiem wina i dusic ok. 25 minut w temp. 180 stopni.
Śmietanę wymieszac z imbirem, solą i pieprzem. Pod koniec duszenia zalac rybę śmietaną i zagotowac. Przed podaniem posypac natką pietruszki.