Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 350
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 546
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 752
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 350
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 546
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 752
Składniki
Filety skropic sokiem z cytryny, posypac solą, pieprzem i odstawic. Po ok. 1/2 godziny obtoczyc w mące i obsmażyc na oleju.
Usmażone filety przełożyc do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego masłem. Posypac je startym chrzanem (utrzec na grubych oczkach), zalac kieliszkiem wina i dusic ok. 25 minut w temp. 180 stopni.
Śmietanę wymieszac z imbirem, solą i pieprzem. Pod koniec duszenia zalac rybę śmietaną i zagotowac. Przed podaniem posypac natką pietruszki.