Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1159
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1159
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Filety skropic sokiem z cytryny, posypac solą, pieprzem i odstawic. Po ok. 1/2 godziny obtoczyc w mące i obsmażyc na oleju.
Usmażone filety przełożyc do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego masłem. Posypac je startym chrzanem (utrzec na grubych oczkach), zalac kieliszkiem wina i dusic ok. 25 minut w temp. 180 stopni.
Śmietanę wymieszac z imbirem, solą i pieprzem. Pod koniec duszenia zalac rybę śmietaną i zagotowac. Przed podaniem posypac natką pietruszki.