Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w czerwonej kapuście

Ryba w czerwonej kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17812

Dodano:

Odsłon: 277

Smakuje wybornie.

Składniki

  • Składniki:
  • Filet z mintaja ½ kg
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Kapusta czerwona 1 główka
  • Cebula biała 2 szt.
  • Olej ½ szklanki
  • Jabłka 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
  • Sok z cytryny do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ryba w czerwonej kapuście

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę oczyścić, drobno poszatkować i posolić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na oleju. Kapustę wymieszać z cebulą i dusić na wolnym ogniu, podlewając wodą. Pod koniec duszenia dodać obrane pokrojone jabłka, przyprawić do smaku. Filety posolić, oprószyć z każdej strony mąką i zrumienić na rozgrzanym oleju. Rybę włożyć do kapusty, dusić powoli około 20 minut. Podawać na ciepło do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń