Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w słodko-kwaśnej zalewie

Ryba w słodko-kwaśnej zalewie

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3771

Dodano:

Odsłon: 3440

Najlepsza ryba na świecie. Uwielbiam ją ja i cała moja rodzina.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ryba w słodko-kwaśnej zalewie

Przygotowanie

  1. Ogórki, paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Rybę pokrój na mniejsze kawałki. Posyp z każdej strony solą i pieprzem. Składniki ciasta dokładanie wymieszaj. Rybę panieruj w cieście i smaż na głębokim tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor. Składniki zalewy (bez koncentratu pomidorowego) zagotuj. Dodaj przecier i pieprz. Wystudź. Do naczynia wykładaj kolejno rybę i pokrojone warzywa- do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinny być warzywa. Danie zalej wystudzoną zalewą. Potrawę przechowuj w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 grudnia 2017 My też uwielbiamy taką rybkę xD
Super przepis, pychotka :)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń