Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni tajskiej, bardzo spodobała mi się nazwa, a przepis podpatrzony jest z programu kulinarnego o azjatyckiej kuchni.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 135
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 421
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 58
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 135
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 421
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 58
Składniki
Pokroiłam warzywa w kostkę. Ułatwiłam sobie sprawę i użyłam gotowej mieszanki Tom Kha. Warzywa podsmażyłam na patelni, zsunęłam je w "kąt".
Rybę oczyściłam z łusek, wyfiletowałam i pokroiłam w kostkę gulaszową. To powinna być dosyć tłusta ryba o zwartym mięsie. Dodałam mięso ryby na patelnię i obsmażyłam. Dodałam dwie łychy tom kha- uwaga jest ostra, sos sojowy i posiekany imbir marynowany. Podlałam wodą, na wierzch dodałam łeb i ogon- to ważna część prezentacji, i przykryłam pokrywka na około 10 minut aby wszystko się udusiło. Wyjęłam elementy a sos zagęściłam rozrobioną w wodzie mąką ziemniaczaną. jeszcze sprawdziłam smak. ma byćsłodkowo- słony, kwaśnawy, i ostry.
Łeb i ogon układa się na półmisku, polewa całość gulaszem rybnym i całość posypuje się zieleniną, dymka i kolendra i nać fenkułu najbardziej pasują.
Smacznego :)