Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni tajskiej, bardzo spodobała mi się nazwa, a przepis podpatrzony jest z programu kulinarnego o azjatyckiej kuchni.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23046
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1012
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23046
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1012
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Pokroiłam warzywa w kostkę. Ułatwiłam sobie sprawę i użyłam gotowej mieszanki Tom Kha. Warzywa podsmażyłam na patelni, zsunęłam je w "kąt".
Rybę oczyściłam z łusek, wyfiletowałam i pokroiłam w kostkę gulaszową. To powinna być dosyć tłusta ryba o zwartym mięsie. Dodałam mięso ryby na patelnię i obsmażyłam. Dodałam dwie łychy tom kha- uwaga jest ostra, sos sojowy i posiekany imbir marynowany. Podlałam wodą, na wierzch dodałam łeb i ogon- to ważna część prezentacji, i przykryłam pokrywka na około 10 minut aby wszystko się udusiło. Wyjęłam elementy a sos zagęściłam rozrobioną w wodzie mąką ziemniaczaną. jeszcze sprawdziłam smak. ma byćsłodkowo- słony, kwaśnawy, i ostry.
Łeb i ogon układa się na półmisku, polewa całość gulaszem rybnym i całość posypuje się zieleniną, dymka i kolendra i nać fenkułu najbardziej pasują.
Smacznego :)