Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana ryba jest zdrowa, bo niesmażona. Nadaje się na przystawkę oraz na danie główne - podana na przykład z sosem koperkowym i ziemniaczkami. Koniecznie serwujemy ją z cytryną, która uwydatni jej smak.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22549
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14852
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4654
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44376
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 616
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 633
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22549
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14852
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4654
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44376
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 616
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 633
Składniki
Rybę rozmrozić i namoczyć w mleku przez około 30 minut. Bułkę, w tym czasie, również namoczyć w mleku. Następnie rybę opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Bułkę odcisnąć. Rybę i bułkę zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do powstałej masy dodać jajka, poszatkowaną w kostkę cebulę oraz doprawić sporą ilością soli, pieprzu i gałki. Gdy masa jest zbyt rzadka, dodać kaszy manny - trzeba uważać by nie dodać jej za dużo, wtedy ryba będzie twarda. Gazę namoczyć w wodzie i rozłożyć na twardej powierzchni. Wzdłuż dłuższego brzegu wyłożyć masę rybną. Całość ściśle zawinąć, tak by powstała rolada. Boki gazy zawiązujemy. Roladę wkładamy do naczynia z gotującą się wodą. Do wody wrzucamy liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego i sól. Całość dotujemy po około 20minut z każdej strony. Po ugotowaniu rybę kroimy w grube plastry.