Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna smakowita rybka z dodatkiem warzyw smakuje Super a kiedy jeszcze jest to razem zapieczone to już poezja smaku ķtora zachwyci wszystkich.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 106
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4373
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 106
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4373
Składniki
Rybę oprawić, umyć odfiletowac, podzielić na porcje osolić. Wloszczyzne oczyścić i pokroić na cienkie plasterki, dodać łyżkę tłuszczu troszkę wody, Sól, pieprz I dusić na półmiękko. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wysypać bułka tarta, ułożyć w nim kawałki ryby. Rybę skropić tłuszczem pokryć podduszonymi warzywami wymieszanymi z tartym serem. Na wierzchu położyć plasterki pomidora lub rozsmarować przecier pomidorowy i opruszyc solą I pieprzem. Zapiekać około 49 min w srednio gorącym piekarniku ( ok 170⁰C ). Gdy na powierzchni pojawi się ryumiana skórka, zrybka jest gotowa. Podawać z ziemniakami z wody lub frytkami. Gotowe. SMACZNEGO!!!