Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna smakowita rybka z dodatkiem warzyw smakuje Super a kiedy jeszcze jest to razem zapieczone to już poezja smaku ķtora zachwyci wszystkich.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 516
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 166
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 516
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 166
Składniki
Rybę oprawić, umyć odfiletowac, podzielić na porcje osolić. Wloszczyzne oczyścić i pokroić na cienkie plasterki, dodać łyżkę tłuszczu troszkę wody, Sól, pieprz I dusić na półmiękko. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wysypać bułka tarta, ułożyć w nim kawałki ryby. Rybę skropić tłuszczem pokryć podduszonymi warzywami wymieszanymi z tartym serem. Na wierzchu położyć plasterki pomidora lub rozsmarować przecier pomidorowy i opruszyc solą I pieprzem. Zapiekać około 49 min w srednio gorącym piekarniku ( ok 170⁰C ). Gdy na powierzchni pojawi się ryumiana skórka, zrybka jest gotowa. Podawać z ziemniakami z wody lub frytkami. Gotowe. SMACZNEGO!!!