Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna smakowita rybka z dodatkiem warzyw smakuje Super a kiedy jeszcze jest to razem zapieczone to już poezja smaku ķtora zachwyci wszystkich.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12524
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 231
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 884
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 10193
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 89
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12524
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 231
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 884
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 10193
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 89
Składniki
Rybę oprawić, umyć odfiletowac, podzielić na porcje osolić. Wloszczyzne oczyścić i pokroić na cienkie plasterki, dodać łyżkę tłuszczu troszkę wody, Sól, pieprz I dusić na półmiękko. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wysypać bułka tarta, ułożyć w nim kawałki ryby. Rybę skropić tłuszczem pokryć podduszonymi warzywami wymieszanymi z tartym serem. Na wierzchu położyć plasterki pomidora lub rozsmarować przecier pomidorowy i opruszyc solą I pieprzem. Zapiekać około 49 min w srednio gorącym piekarniku ( ok 170⁰C ). Gdy na powierzchni pojawi się ryumiana skórka, zrybka jest gotowa. Podawać z ziemniakami z wody lub frytkami. Gotowe. SMACZNEGO!!!