Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona ryby , uwielbiam w każdej postaci.Zapraszam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28271
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 72
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28271
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 72
Składniki
Moja ryba była mrożona . Więc zabrałam się za rozmrożenie . Następnie osuszyłam filety i przyprawiłam pierzem , solą oraz przyprawą do ryby i oprószyłam z obu stron mąką. Na patelni rozgrzałam olej i obsmażyłam filety . Następnie przełożyłam je na dużą dość głęboką blaszkę wyłożoną folią aluminiową .Odstawiłam do czasu przygotowania warzyw. Teraz czas na warzywa i sos .Na głębokiej patelni z odrobiną oleju poddusiłam najpierw paprykę , którą pokroiłam w większą kostkę , cebulę pokrojoną w półplastry , następnie dodałam cukinię , którą kroimy w grubszą kostkę lub plasterki oraz pieczarki a na koniec dodałam pokrojone na pół pomidorki koktajlowe . Wlewam pomidorki z puszki , dodaję czosnek pokrojony w kosteczkę , dodajemy również wodę oraz powidła śliwkowe . Wszystko delikatnie mieszam . Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy , oregano,bazylię i doprawiamy solą oraz pieprzem . Tak przygotowany sos przelewamy na rybę i wstawiamy do piekarnika . Pieczemy przez około 30 minut w 180 stopniach . Jeżeli uważamy że sos jest zbyt rzadki można zaprawić niewielką ilością mąki ziemniaczanej rozrobioną w zimnej wodzie . Podałam z ziemniakami . :) Smacznego .