Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona ryby , uwielbiam w każdej postaci.Zapraszam
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2566
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2566
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Moja ryba była mrożona . Więc zabrałam się za rozmrożenie . Następnie osuszyłam filety i przyprawiłam pierzem , solą oraz przyprawą do ryby i oprószyłam z obu stron mąką. Na patelni rozgrzałam olej i obsmażyłam filety . Następnie przełożyłam je na dużą dość głęboką blaszkę wyłożoną folią aluminiową .Odstawiłam do czasu przygotowania warzyw. Teraz czas na warzywa i sos .Na głębokiej patelni z odrobiną oleju poddusiłam najpierw paprykę , którą pokroiłam w większą kostkę , cebulę pokrojoną w półplastry , następnie dodałam cukinię , którą kroimy w grubszą kostkę lub plasterki oraz pieczarki a na koniec dodałam pokrojone na pół pomidorki koktajlowe . Wlewam pomidorki z puszki , dodaję czosnek pokrojony w kosteczkę , dodajemy również wodę oraz powidła śliwkowe . Wszystko delikatnie mieszam . Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy , oregano,bazylię i doprawiamy solą oraz pieprzem . Tak przygotowany sos przelewamy na rybę i wstawiamy do piekarnika . Pieczemy przez około 30 minut w 180 stopniach . Jeżeli uważamy że sos jest zbyt rzadki można zaprawić niewielką ilością mąki ziemniaczanej rozrobioną w zimnej wodzie . Podałam z ziemniakami . :) Smacznego .