Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona ryby , uwielbiam w każdej postaci.Zapraszam
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10625
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4780
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 866
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9034
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10625
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4780
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 866
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9034
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Składniki
Moja ryba była mrożona . Więc zabrałam się za rozmrożenie . Następnie osuszyłam filety i przyprawiłam pierzem , solą oraz przyprawą do ryby i oprószyłam z obu stron mąką. Na patelni rozgrzałam olej i obsmażyłam filety . Następnie przełożyłam je na dużą dość głęboką blaszkę wyłożoną folią aluminiową .Odstawiłam do czasu przygotowania warzyw. Teraz czas na warzywa i sos .Na głębokiej patelni z odrobiną oleju poddusiłam najpierw paprykę , którą pokroiłam w większą kostkę , cebulę pokrojoną w półplastry , następnie dodałam cukinię , którą kroimy w grubszą kostkę lub plasterki oraz pieczarki a na koniec dodałam pokrojone na pół pomidorki koktajlowe . Wlewam pomidorki z puszki , dodaję czosnek pokrojony w kosteczkę , dodajemy również wodę oraz powidła śliwkowe . Wszystko delikatnie mieszam . Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy , oregano,bazylię i doprawiamy solą oraz pieprzem . Tak przygotowany sos przelewamy na rybę i wstawiamy do piekarnika . Pieczemy przez około 30 minut w 180 stopniach . Jeżeli uważamy że sos jest zbyt rzadki można zaprawić niewielką ilością mąki ziemniaczanej rozrobioną w zimnej wodzie . Podałam z ziemniakami . :) Smacznego .