Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podana ryba smakuje wybornie.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 417
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 417
Składniki
Wykonanie: Na blachę w piekarniku kładziemy papier do pieczenia, smarujemy masłem i układamy rybę wcześniej zamarynowaną przyprawą do ryb. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 20 minut. Następnie w rondlu rozgrzewamy olej (2-3 łyżki) i wrzucamy pokrojonego pora, cebulę, paprykę i dusimy przez 15 minut. Pod koniec dodajemy 1 łyżkę Vegety i drobno pokrojonego ogórka. W głębszej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła, wsypujemy kaszę i chwilę prażymy, tak aby się nie przypaliła. Wlewamy 1 szklankę wody i dusimy, mieszając, następnie kaszę wyłączamy, przykrywamy niech dojdzie. Podajemy dwie gałeczki kaszy, 2-3 łyżki pora i na pora kładziemy rybę, całość posypujemy koperkiem.