Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podana ryba smakuje wybornie.
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 393
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 101
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 393
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 101
Składniki
Wykonanie: Na blachę w piekarniku kładziemy papier do pieczenia, smarujemy masłem i układamy rybę wcześniej zamarynowaną przyprawą do ryb. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 20 minut. Następnie w rondlu rozgrzewamy olej (2-3 łyżki) i wrzucamy pokrojonego pora, cebulę, paprykę i dusimy przez 15 minut. Pod koniec dodajemy 1 łyżkę Vegety i drobno pokrojonego ogórka. W głębszej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła, wsypujemy kaszę i chwilę prażymy, tak aby się nie przypaliła. Wlewamy 1 szklankę wody i dusimy, mieszając, następnie kaszę wyłączamy, przykrywamy niech dojdzie. Podajemy dwie gałeczki kaszy, 2-3 łyżki pora i na pora kładziemy rybę, całość posypujemy koperkiem.