Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podana ryba smakuje wybornie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 120
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2665
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 827
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14246
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 120
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2665
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 827
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14246
Składniki
Wykonanie: Na blachę w piekarniku kładziemy papier do pieczenia, smarujemy masłem i układamy rybę wcześniej zamarynowaną przyprawą do ryb. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 20 minut. Następnie w rondlu rozgrzewamy olej (2-3 łyżki) i wrzucamy pokrojonego pora, cebulę, paprykę i dusimy przez 15 minut. Pod koniec dodajemy 1 łyżkę Vegety i drobno pokrojonego ogórka. W głębszej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła, wsypujemy kaszę i chwilę prażymy, tak aby się nie przypaliła. Wlewamy 1 szklankę wody i dusimy, mieszając, następnie kaszę wyłączamy, przykrywamy niech dojdzie. Podajemy dwie gałeczki kaszy, 2-3 łyżki pora i na pora kładziemy rybę, całość posypujemy koperkiem.