Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podana ryba smakuje wybornie.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3689
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 185
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 68
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3689
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 185
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 68
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 94
Składniki
Wykonanie: Na blachę w piekarniku kładziemy papier do pieczenia, smarujemy masłem i układamy rybę wcześniej zamarynowaną przyprawą do ryb. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 20 minut. Następnie w rondlu rozgrzewamy olej (2-3 łyżki) i wrzucamy pokrojonego pora, cebulę, paprykę i dusimy przez 15 minut. Pod koniec dodajemy 1 łyżkę Vegety i drobno pokrojonego ogórka. W głębszej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła, wsypujemy kaszę i chwilę prażymy, tak aby się nie przypaliła. Wlewamy 1 szklankę wody i dusimy, mieszając, następnie kaszę wyłączamy, przykrywamy niech dojdzie. Podajemy dwie gałeczki kaszy, 2-3 łyżki pora i na pora kładziemy rybę, całość posypujemy koperkiem.