Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne, na obiad, kolację czy na przekąskę ;-)))
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10430
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3059
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2160
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 841
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10430
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3059
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2160
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 841
Składniki
Ryby wraz z pokrojonym selerem, startą marchewką, czosnkiem, liściem laurowym, zielem angielskim i natką pietruszki wrzucamy do garnka zalewamy woda.
Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez około 15-20 minut po zagotowaniu, uważając by się ryby nie rozgotowały. Ugotowane ryby i warzywa przecedzamy, wyciągamy ziele angielskie i liść laurowy, zaś resztę przerzucamy do miski i dodajemy ugotowane jajka, mieloną paprykę, pieprz i sól.
Wszystko razem rozcieramy na puszystą masę. Bułki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy miąższ, wnętrza napełniamy przygotowana masą.
Napełnione masą rybną bułki posypujemy obficie serem.
Tak przygotowane bułki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w temp. 170'C przez około 20-30 minut. Podajemy gorące polane pikantnym keczupem. Smacznego !!!