Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne, na obiad, kolację czy na przekąskę ;-)))
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 310
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6712
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241611
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2443
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 423
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 310
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6712
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241611
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2443
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 423
Składniki
Ryby wraz z pokrojonym selerem, startą marchewką, czosnkiem, liściem laurowym, zielem angielskim i natką pietruszki wrzucamy do garnka zalewamy woda.
Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez około 15-20 minut po zagotowaniu, uważając by się ryby nie rozgotowały. Ugotowane ryby i warzywa przecedzamy, wyciągamy ziele angielskie i liść laurowy, zaś resztę przerzucamy do miski i dodajemy ugotowane jajka, mieloną paprykę, pieprz i sól.
Wszystko razem rozcieramy na puszystą masę. Bułki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy miąższ, wnętrza napełniamy przygotowana masą.
Napełnione masą rybną bułki posypujemy obficie serem.
Tak przygotowane bułki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w temp. 170'C przez około 20-30 minut. Podajemy gorące polane pikantnym keczupem. Smacznego !!!