Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mam nieodpartą ochotę na rybę na obiad, lecz wolę przygotować swoje własne kawałki rybki - wtedy wiem z czego są zrobione i smakują o wiele lepiej niż te kupne! Przepis podpatrzyłam w programie w kuchni+. Kotleciki wyszły soczyste i bardzo smaczne z cytrynową nutą. Doskonale smakują z ziemniaczkami, frytkami, sałatką lub w bułce. Zapraszam!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7904
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1176
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13675
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7904
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1176
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13675
Składniki
Do malaksera wrzucamy pokrojoną drobno rybę, miksujemy i przekładamy do miski - można również zmielić rybę w maszynce do mielenia mięsa. Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do namoknięcia. Koperek drobno szatkujemy, dodajemy do ryby razem ze skórką z cytryny, sokiem z cytryny, startym imbirem, solą, pieprzem i kaszą. Bułkę odciskamy z nadmiaru mleka, rozdzieramy ją palcami i dodajemy do ryby. Wszystko dokładnie wyrabiamy dłońmi. Mokrymi dłońmi formujemy zgrabne kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie ok. 4 minut z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!