Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe roladki z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych, same rozpływają się w ustach. Kiedy przygotowałam je po raz pierwszy, ledwie zdążyłam spróbować. Zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Kilka prostych składników i pyszne roladki są gotowe, możemy przygotować na różne uroczystości.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą
2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. 3. Marchew oraz pietruszkę obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodaję do cebuli. 4. Pieczarki myję, drobno kroję i łączę z warzywami. Doprawiam pieprzem oraz solą. 5. Pod koniec smażenia dodaję groszek odlany z zalewy, serek topiony i smażę do chwili jego rozpuszczenia.
6. Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa i zwijam w roladki.
7. Panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 8. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
9. Gotowe. 10. Smacznego