Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe roladki z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych, same rozpływają się w ustach. Kiedy przygotowałam je po raz pierwszy, ledwie zdążyłam spróbować. Zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Kilka prostych składników i pyszne roladki są gotowe, możemy przygotować na różne uroczystości.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1835
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8402
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253894
Polecam.
Odsłon: 1496
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1835
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8402
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253894
Polecam.
Odsłon: 1496
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą
2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. 3. Marchew oraz pietruszkę obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodaję do cebuli. 4. Pieczarki myję, drobno kroję i łączę z warzywami. Doprawiam pieprzem oraz solą. 5. Pod koniec smażenia dodaję groszek odlany z zalewy, serek topiony i smażę do chwili jego rozpuszczenia.
6. Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa i zwijam w roladki.
7. Panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 8. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
9. Gotowe. 10. Smacznego