Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż jest takim skałdnikiem, który doskonale wchania przyprawy. Ten, przygotowany po marokańsku jest pełen smaku, aromatu. Po prostu pyszny.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 340
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1409
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 916
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 101
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 83
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 340
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1409
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 916
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 101
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 83
Składniki
Przygotuj sos z soku z cytryny, startej skórki, miodu i łyżką oliwy. Odstaw. Ryż ugotuj na sypko według czasu podanego na opakowaniu. Cukinię, paprykę i cebulę pokrój w kosteczkę. Seler w plasterki. Wrzuć na rozgrzany olej najpierw cebulę, potem paprykę a na końcu cukinię. Dodaj przecięte na pół pomidorki lub pocięte suszone pomidory (użyłam suszone) i posiekaną kiszoną cytrynę. Na koniec dodaj 3 łyżeczki przyprawy Sahara. Dodaj ryż i wymieszaj razem. Dodaj pocięte w plasterki morele. Wlej wcześniej przygotowany sos. Wymieszaj. Przełóż całość na półmisek, udekoruj oliwkami i posyp posiekaną miętą i kolendrą.