Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż jest takim skałdnikiem, który doskonale wchania przyprawy. Ten, przygotowany po marokańsku jest pełen smaku, aromatu. Po prostu pyszny.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 465
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 58
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 465
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 58
Składniki
Przygotuj sos z soku z cytryny, startej skórki, miodu i łyżką oliwy. Odstaw. Ryż ugotuj na sypko według czasu podanego na opakowaniu. Cukinię, paprykę i cebulę pokrój w kosteczkę. Seler w plasterki. Wrzuć na rozgrzany olej najpierw cebulę, potem paprykę a na końcu cukinię. Dodaj przecięte na pół pomidorki lub pocięte suszone pomidory (użyłam suszone) i posiekaną kiszoną cytrynę. Na koniec dodaj 3 łyżeczki przyprawy Sahara. Dodaj ryż i wymieszaj razem. Dodaj pocięte w plasterki morele. Wlej wcześniej przygotowany sos. Wymieszaj. Przełóż całość na półmisek, udekoruj oliwkami i posyp posiekaną miętą i kolendrą.