Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż jest takim skałdnikiem, który doskonale wchania przyprawy. Ten, przygotowany po marokańsku jest pełen smaku, aromatu. Po prostu pyszny.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Przygotuj sos z soku z cytryny, startej skórki, miodu i łyżką oliwy. Odstaw. Ryż ugotuj na sypko według czasu podanego na opakowaniu. Cukinię, paprykę i cebulę pokrój w kosteczkę. Seler w plasterki. Wrzuć na rozgrzany olej najpierw cebulę, potem paprykę a na końcu cukinię. Dodaj przecięte na pół pomidorki lub pocięte suszone pomidory (użyłam suszone) i posiekaną kiszoną cytrynę. Na koniec dodaj 3 łyżeczki przyprawy Sahara. Dodaj ryż i wymieszaj razem. Dodaj pocięte w plasterki morele. Wlej wcześniej przygotowany sos. Wymieszaj. Przełóż całość na półmisek, udekoruj oliwkami i posyp posiekaną miętą i kolendrą.