Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu danie w sam raz dla wegetarian
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3025
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 577
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3680
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 249
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 361
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3025
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 577
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3680
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 249
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 361
Składniki
Do osolonej, gotującej się wody dodaję ryż i gotuję z czasem zgodnym z przepisem na opakowaniu.
7 minut przed końcem gotowania ryżu na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Na rozgrzany olej dodaję czosnek i cebulę i smażę około 1 minuty cały czas mieszając. Następnie dodaję marchewką startą na tarce o grubych oczkach oraz groszek i smażę około 2 minut cały czas mieszając. Następnie dodaję trochę wody i smażę raz na jakiś czas mieszając około 2 minuty.
Ugotowany ryż odcedzam i dodaję do warzyw i smażę około 2 minuty. Następnie do dania dodaję roztrzepane jajko i smażę około 1 minuty intensywnie mieszając. Danie przyprawiam solą oraz pieprzem. Smacznego!