Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu danie w sam raz dla wegetarian
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 776
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 302
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 145
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 2191
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 776
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 302
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 145
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 2191
Składniki
Do osolonej, gotującej się wody dodaję ryż i gotuję z czasem zgodnym z przepisem na opakowaniu.
7 minut przed końcem gotowania ryżu na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Na rozgrzany olej dodaję czosnek i cebulę i smażę około 1 minuty cały czas mieszając. Następnie dodaję marchewką startą na tarce o grubych oczkach oraz groszek i smażę około 2 minut cały czas mieszając. Następnie dodaję trochę wody i smażę raz na jakiś czas mieszając około 2 minuty.
Ugotowany ryż odcedzam i dodaję do warzyw i smażę około 2 minuty. Następnie do dania dodaję roztrzepane jajko i smażę około 1 minuty intensywnie mieszając. Danie przyprawiam solą oraz pieprzem. Smacznego!