Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszne i proste danie wegetariańskie i bezglutenowe, niewiele składników a pyszny smak gwarantowany, serdecznie polecam :-)
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9936
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3877
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42359
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 456
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 274
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 405
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9936
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3877
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42359
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 456
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 274
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 405
Składniki
1. 3 torebki ryżu gotujemy w osolonym wrzątku przez 16 minut, a następnie odstawiamy na bok. 2. W większym garnku rozgrzewamy trochę oliwy i smażymy 1 cebulę pokrojoną drobno, do zeszklenia. 3. Następnie wrzucamy 350 g mrożonego groszku z marchewką i chwilę smażymy. Następnie przyprawiamy np. curry, solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Chwilę smażymy. 4. Następnie warzywa zgarniamy na jedną stronę garnka, w to miejsce wbijamy 1 jajko, łyżką drewnianą rozkłócamy i smażymy, i mieszamy z całością. 5. Następnie dodajemy ugotowany ryż, mieszamy i chwilę smażymy. 6. Dodajemy sos sojowy, mniej więcej 1 łyżkę lub więcej. Mieszamy i chwilę smażymy. 7. Ewentualnie jeszcze trochę przypraw np. soli. 8. Na koniec jeszcze trochę tartego sera grana padano lub parmezanu i gotowe. Podajemy przyozdobione świeżymi listkami bazylii i posypane tymże serem. Smacznego :-)