Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie pożywne, lekkie i smaczne. Przygotowałam ten ryż z mieszanką warzyw mrożonych. Dla smakoszy mięsa podałam z plastrami karczku pieczonego w piekarniku. Polecam
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Składniki
Do głębszej patelni wlać oliwę, włożyć ryż oraz przyprawy - curry, słodką paprykę oraz soli do smaku. Smażyć aż ryż się zeszkli. Wlać wodę tak powyżej ryżu około 1 cm. Zakryć pokrywką. Od czasu do czasu mieszać. Gdy ryż wchłonie całą wodę powinien być miękki, ale nie rozgotowany. Gdyby ryż był jeszcze twardy dolać wody i jeszcze pogotować mieszając. W razie potrzeby ryż jeszcze dosolić do smaku. Warzywa wrzucić na rozgrzaną oliwę i podsmażać, często mieszając. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Gdy warzywa się rozmrożą , zakryć pokrywką i podsmażać do miękkości mieszając. Podsmażone warzywa wymieszać z ryżem i skropić sosem sojowym. Podać jako samodzielne danie , a dla mięsożerców podać z grillowanym kurczakiem. Ja podałam z plastrami karczku pieczonego w piekarniku. Smacznego
Danie gotowe do podania. Smacznego