Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie pożywne, lekkie i smaczne. Przygotowałam ten ryż z mieszanką warzyw mrożonych. Dla smakoszy mięsa podałam z plastrami karczku pieczonego w piekarniku. Polecam
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 70
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 60
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 197
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 70
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 60
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 197
Składniki
Do głębszej patelni wlać oliwę, włożyć ryż oraz przyprawy - curry, słodką paprykę oraz soli do smaku. Smażyć aż ryż się zeszkli. Wlać wodę tak powyżej ryżu około 1 cm. Zakryć pokrywką. Od czasu do czasu mieszać. Gdy ryż wchłonie całą wodę powinien być miękki, ale nie rozgotowany. Gdyby ryż był jeszcze twardy dolać wody i jeszcze pogotować mieszając. W razie potrzeby ryż jeszcze dosolić do smaku. Warzywa wrzucić na rozgrzaną oliwę i podsmażać, często mieszając. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Gdy warzywa się rozmrożą , zakryć pokrywką i podsmażać do miękkości mieszając. Podsmażone warzywa wymieszać z ryżem i skropić sosem sojowym. Podać jako samodzielne danie , a dla mięsożerców podać z grillowanym kurczakiem. Ja podałam z plastrami karczku pieczonego w piekarniku. Smacznego
Danie gotowe do podania. Smacznego