Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne danie kuchni hiszpañskiej, arroz con bogavante. Jest niesamowicie wyrazisty w smaku. polecam spróbowac.
Duza gleboka patelnia, naczynie kamionkowe lub paellera.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 131
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 223
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 2090
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 131
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 223
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 2090
Składniki
Homara dzielimy na niewielkie kawalki. Podsmazamy kilka minut na dobrze rozgrzanej oliwie w plaskim naczyniu lub na glebokiej patelni. Wyjmujemy i zachowujemy na pozniej. Na tej samej oliwie szklimy pokrojona w drobniutka kostke cebule, czosnek i papryke. Pomidora scieramy na tarce lub blendujemy i dodajemy do cebuli z czosnkiem, przesmazamy ok minuty. Dodajemy lyzeczke slodkiej papryki. Wsypujemy ryz (ok 100g na osobe, moja hiszpanska szefowa liczyla to na garscie: dwie na osobe, trzy na osoby ktore lubia duzo jesc). Przesmazamy ok 2 minut i zalewamy woda lub bulionem w proprcji 4 czesci wody na czesc ryzu. Dodajemy homara i gotujemy do miekkosci ryzu, czylo ok. 20 minut. Smacznego.