Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne danie kuchni hiszpañskiej, arroz con bogavante. Jest niesamowicie wyrazisty w smaku. polecam spróbowac.
Duza gleboka patelnia, naczynie kamionkowe lub paellera.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13472
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 601
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13472
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 601
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Homara dzielimy na niewielkie kawalki. Podsmazamy kilka minut na dobrze rozgrzanej oliwie w plaskim naczyniu lub na glebokiej patelni. Wyjmujemy i zachowujemy na pozniej. Na tej samej oliwie szklimy pokrojona w drobniutka kostke cebule, czosnek i papryke. Pomidora scieramy na tarce lub blendujemy i dodajemy do cebuli z czosnkiem, przesmazamy ok minuty. Dodajemy lyzeczke slodkiej papryki. Wsypujemy ryz (ok 100g na osobe, moja hiszpanska szefowa liczyla to na garscie: dwie na osobe, trzy na osoby ktore lubia duzo jesc). Przesmazamy ok 2 minut i zalewamy woda lub bulionem w proprcji 4 czesci wody na czesc ryzu. Dodajemy homara i gotujemy do miekkosci ryzu, czylo ok. 20 minut. Smacznego.