Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące danie ryż z kurczakiem i mieszanką warzywną z kiełkami fasoli Mung i grzybami chińskimi Mun. To super promocja na obiad lub ciepłą kolację dla całej rodziny.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Ryż przygotuj według przepisu na opakowaniu. Filety z kurczaka opłukaj, osusz i pokrój w kostkę posyp przyprawą do kurczaka i podsmaż na oleju na złoty kolor. Odstaw. Zagotuj wodę i dodaj mieszankę chińską blanszuj około 3 minuty, obierz i drobno pokrój imbir, czosnek i chili, następnie podsmaż, dodaj warzywa z mieszanki i kurczaka, wszystko dokładnie wymieszaj całość dopraw solą pieprzem i sosem sojowym.
Mieszankę warzywną możesz wymieszać z ryżem lub wyłożyć na ryż. Podawaj na ciepło.