Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z kurczakiem i szpinakiem, to szybkie i smaczne danie. Pyszny obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Danie jest proste w przygotowaniu, zrobione z łatwo dostępnych składników. Idealne kiedy nie macie zbyt wiele czasu na gotowanie. Bardzo polecam. Podaje składniki na 2 porcje.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4863
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13201
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7416
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4863
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13201
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7416
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Piersi pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i lubczykiem. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Następnie przełożyć do innego naczynia. Cebulę pokroić w kostkę. Podgrzać trochę oleju na patelni na której smażyły się piersi. Wrzucić pokrojoną cebulę, chwilę podsmażyć. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory, smażyć jeszcze chwilę. Dodać szpinak, smażyć aż zwiędnie. Następnie dodać utarty na drobnych oczkach czosnek i wlać śmietankę. Przyprawić delikatnie solą i pieprzem.
Dodać mięso, podgrzewać chwilę często mieszając. Na koniec dodać ugotowany ryż. Wszystko razem wymieszać. Podgrzewać, aż danie będzie gorące.