Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż z mięsem i warzywami z patelni

Ryż z mięsem i warzywami z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 563 Ocena: 5795

Dodano:

Odsłon: 1798

Ryż z takimi dodatkami powinien smakować większości z nas, polecam ;)

Składniki

  • szynka wieprzowa 600 g
  • rozmaryn 1/3 łyżeczki
  • oliwa 1 łyżka
  • kucharek 1/3 łyżeczki
  • czosnek 1/2 łyżeczki
  • ryż 200 g
  • warzywa mrożone 300 g
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryż z mięsem i warzywami z patelni

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w większą kostkę i wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać przyprawy i smażyć przez kilka minut, potem dodać wody i dusić pod przykryciem do miękkości.

  2. Następnie dodać warzywa na patelnie, wymieszać i dusić przez ok. 13-15 min.

  3. Podawać z ryżem ugotowanym al dente i dodatkowo sosem czosnkowym.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń