Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, lekki obiad lub podwieczorek mmm uwielbiam truskawki :-)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 762
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5389
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17604
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 762
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5389
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17604
Składniki
Do garnka wsypać ryż, wlać mleko i wsypać cukier waniliowy. Po zagotowaniu gotować na małym ogniu ok. 20 min. co jakiś czas mieszając żeby ryż się nie przykleił i nie przypalił. Po 20 min. garnek z ryżem zawijam w koc i trzymam w cieple ok. 10-15 min. aby wchłonął mleko do konca i zrobił sie jeszcze bardziej miękki. W międzyczasie truskawki razem z cukrem (do smaku) nalezy zmiksowac blenderem. Przelać truskawki do garnka, opcjonalnie dodać dodac trochę mleka (ja dodałam 3 łyżki) i podgrzać. Na talerz wyłozyć ryż, polać musem (ciepłym lub zimnym) i ozdobić truskawkami. Smacznego :-)