Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, lekki obiad lub podwieczorek mmm uwielbiam truskawki :-)
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2809
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 38
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 349
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2809
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 38
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 349
Składniki
Do garnka wsypać ryż, wlać mleko i wsypać cukier waniliowy. Po zagotowaniu gotować na małym ogniu ok. 20 min. co jakiś czas mieszając żeby ryż się nie przykleił i nie przypalił. Po 20 min. garnek z ryżem zawijam w koc i trzymam w cieple ok. 10-15 min. aby wchłonął mleko do konca i zrobił sie jeszcze bardziej miękki. W międzyczasie truskawki razem z cukrem (do smaku) nalezy zmiksowac blenderem. Przelać truskawki do garnka, opcjonalnie dodać dodac trochę mleka (ja dodałam 3 łyżki) i podgrzać. Na talerz wyłozyć ryż, polać musem (ciepłym lub zimnym) i ozdobić truskawkami. Smacznego :-)