Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy ryż z warzywami podany do obiadu zamiast np ziemniaków to doskonała odmiana. Ryż jest smaczny, urozmaicony różnymi warzywami i pasuje idealnie, zwłaszcza do drobiu. Do takiego ryżu używam marchewki, groszku, fasolki, pietruszki i papryk w różnych kolorach. Warto wypróbować.
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 77
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 789
Dziś do pracy.
Odsłon: 337
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 77
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 789
Dziś do pracy.
Odsłon: 337
Składniki
Do wody dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Chwilę gotujemy. Dodajemy groszek i fasolkę, a po chwili opłukany ryż. Solimy. Po pięciu minutach dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę, opcjonalnie przyprawę oraz olej. Od czasu do czasu mieszamy, aby warzywa równomiernie rozłożyły się w ryżu. Gotujemy do miękkości ryżu. Najlepiej smakuje z mięsem drobiowym.