Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy ryż z warzywami podany do obiadu zamiast np ziemniaków to doskonała odmiana. Ryż jest smaczny, urozmaicony różnymi warzywami i pasuje idealnie, zwłaszcza do drobiu. Do takiego ryżu używam marchewki, groszku, fasolki, pietruszki i papryk w różnych kolorach. Warto wypróbować.
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 149
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 87
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 149
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 87
Składniki
Do wody dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Chwilę gotujemy. Dodajemy groszek i fasolkę, a po chwili opłukany ryż. Solimy. Po pięciu minutach dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę, opcjonalnie przyprawę oraz olej. Od czasu do czasu mieszamy, aby warzywa równomiernie rozłożyły się w ryżu. Gotujemy do miękkości ryżu. Najlepiej smakuje z mięsem drobiowym.