Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy ryż z warzywami podany do obiadu zamiast np ziemniaków to doskonała odmiana. Ryż jest smaczny, urozmaicony różnymi warzywami i pasuje idealnie, zwłaszcza do drobiu. Do takiego ryżu używam marchewki, groszku, fasolki, pietruszki i papryk w różnych kolorach. Warto wypróbować.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2151
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 172
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2151
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 172
Składniki
Do wody dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Chwilę gotujemy. Dodajemy groszek i fasolkę, a po chwili opłukany ryż. Solimy. Po pięciu minutach dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę, opcjonalnie przyprawę oraz olej. Od czasu do czasu mieszamy, aby warzywa równomiernie rozłożyły się w ryżu. Gotujemy do miękkości ryżu. Najlepiej smakuje z mięsem drobiowym.