Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy ryż z warzywami podany do obiadu zamiast np ziemniaków to doskonała odmiana. Ryż jest smaczny, urozmaicony różnymi warzywami i pasuje idealnie, zwłaszcza do drobiu. Do takiego ryżu używam marchewki, groszku, fasolki, pietruszki i papryk w różnych kolorach. Warto wypróbować.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 79
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 79
Składniki
Do wody dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Chwilę gotujemy. Dodajemy groszek i fasolkę, a po chwili opłukany ryż. Solimy. Po pięciu minutach dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę, opcjonalnie przyprawę oraz olej. Od czasu do czasu mieszamy, aby warzywa równomiernie rozłożyły się w ryżu. Gotujemy do miękkości ryżu. Najlepiej smakuje z mięsem drobiowym.