Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy ryż z warzywami podany do obiadu zamiast np ziemniaków to doskonała odmiana. Ryż jest smaczny, urozmaicony różnymi warzywami i pasuje idealnie, zwłaszcza do drobiu. Do takiego ryżu używam marchewki, groszku, fasolki, pietruszki i papryk w różnych kolorach. Warto wypróbować.
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 9
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 23
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 25
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 9
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 23
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 25
Składniki
Do wody dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Chwilę gotujemy. Dodajemy groszek i fasolkę, a po chwili opłukany ryż. Solimy. Po pięciu minutach dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę, opcjonalnie przyprawę oraz olej. Od czasu do czasu mieszamy, aby warzywa równomiernie rozłożyły się w ryżu. Gotujemy do miękkości ryżu. Najlepiej smakuje z mięsem drobiowym.