Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekki, zdrowy i bardzo kolorowy ryż, pełen witamin :-) kremowy ryż, jędrne warzywa i aromatyczny smak curry ... polecam :-)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 753
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 484
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 753
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 484
Składniki
Cebulę należy pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju do momentu kiedy się zeszkli, następnie wsypać ryż, dodać curry i smażyć na małym ogniu ok. 1 min, cały czas mieszając. Wlać połowę bulionu i gotowac pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 min. co jakiś czas mieszając. Dodać zamrożone warzywa, rodzynki, płatki kokosowe i resztę bulionu. Gotować ok. 10-15 min. aż ryż wchłonie bulion, a warzywa będą ugotowane al e ciągle jędrne. Doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojony koperek i wymieszać. Smacznego :-)