Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekki, zdrowy i bardzo kolorowy ryż, pełen witamin :-) kremowy ryż, jędrne warzywa i aromatyczny smak curry ... polecam :-)
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 267
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 267
Składniki
Cebulę należy pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju do momentu kiedy się zeszkli, następnie wsypać ryż, dodać curry i smażyć na małym ogniu ok. 1 min, cały czas mieszając. Wlać połowę bulionu i gotowac pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 min. co jakiś czas mieszając. Dodać zamrożone warzywa, rodzynki, płatki kokosowe i resztę bulionu. Gotować ok. 10-15 min. aż ryż wchłonie bulion, a warzywa będą ugotowane al e ciągle jędrne. Doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojony koperek i wymieszać. Smacznego :-)