Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż z warzywami i rodzynkami

Ryż z warzywami i rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10163

Dodano:

Odsłon: 1007

lekki, zdrowy i bardzo kolorowy ryż, pełen witamin :-) kremowy ryż, jędrne warzywa i aromatyczny smak curry ... polecam :-)

Składniki

  • ryż długoziarnisty 10 dag
  • cebula 1 średnia
  • bulion ok. 0,5 l
  • mieszanka warzyw mrożonych (ulubionych) 25 dag
  • curry 1 płaska łyżeczka
  • sól, pieprz
  • rodzynki 2 łyżki
  • płatki kokosowe (opcjonalnie) 2 łyżeczki
  • koperek
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę należy pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju do momentu kiedy się zeszkli, następnie wsypać ryż, dodać curry i smażyć na małym ogniu ok. 1 min, cały czas mieszając. Wlać połowę bulionu i gotowac pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 min. co jakiś czas mieszając. Dodać zamrożone warzywa, rodzynki, płatki kokosowe i resztę bulionu. Gotować ok. 10-15 min. aż ryż wchłonie bulion, a warzywa będą ugotowane al e ciągle jędrne. Doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojony koperek i wymieszać. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń