Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryżowa wyspa

Ryżowa wyspa

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1026

Dodano:

Odsłon: 20921

Pyszna , sycąca sałatka z dodatkiem makaronu ryżowego o czosnkowym posmaku!

Składniki

  • makaron ryżowy, 0,5kg
  • ogórki świeże, 5 szt.
  • czosnek, 3 szt
  • śmietana 18%, 1 łyżka
  • majonez, 2 lyzki
  • przyprawy, 2 szczypty
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ryżowa wyspa

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody , wg. przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Studzimy. Ogórki obieramy. Ścinamy na tarce. Czosnek drobniutko siekamy. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy śmietanę wymieszaną z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gosiaczek_zdw 31 sierpnia 2012 Można posypać koperkiem i już jest kolorowo. Ja dodaję jeszcze podsmażoną pierś z kurczaka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 29 sierpnia 2012 Jadłam i potwierdzam, że wyśmienita. Aż trudno uwierzyć, że z 3 składników można wyczarować taką pyszną sałatkę. Ja odcedzam ogórki z wody (soku). Jedyną wadą tej sałatki (dla niektórych) jest to, że nie jest zbyt dekoracyjna, trochę blada, ale moim zdaniem smak to wynagradza.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń