Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-11-2012
latwe w przygotowaniu, smaczne i zdrowe :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3512
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 840
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3512
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 840
Składniki
Ryz ugotowac na polmiekko. Mieso pokroic w kostke, cebule posiekac, podlac woda i dusic ok 10 minut. Brokula obgotowac w osolonej wodzie. Cukinie pokroic w cienkie plasterki.
Zaroodporne naczynie natluscic, dno wylozyc plastrami cukinii, na to wylozyc polowe brokula, na to ryz, potem mieso z cebula, na wierzch polozyc pozostala czesc brokula.
W miseczce ubic jajka z sola i pieprzem, dodac mleko i posiekany koperek i wymieszac. Tak przygotowana masa zalac przygotowana zapiekanke, piec w nagrzanym do 160 stopni piekarniku ok 40 minut.