Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje drugie sajgonki. Te są z surowego farszu. Jeśli dajemy farsz surowy to trzeba dłużej smażyć sajgonki. Według mnie są lepsze. I jak widać lepiej się prezentują od pierwszych więc idzie moja przygoda z sajgonkami idzie w dobrym kierunku. Polecam jeśli jeszcze nie robiliście sajgonek. To naprawdę nie jest trudne.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4264
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 622
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 967
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 797
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4264
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 622
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 967
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 797
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Mięso przełożyć do miski, zalać sosem sojowym i odstawić na 15 minut. Potem do mięsa wrzucić resztę składników, wymieszać nadzienie. Każdy papier ryżowy zamoczyć na chwilkę w ciepłej wodzie i kłaść na drewnianej desce. Na jednym brzegu położyć porcję nadzienia i zwijać sajgonki tak jak krokiety. Część sajgonek posypać dodatkowo sezamem. Sajgonki smażyć na głębokim oleju na złoto brązowy kolor a po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać gorące z sosem chili.