Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje drugie sajgonki. Te są z surowego farszu. Jeśli dajemy farsz surowy to trzeba dłużej smażyć sajgonki. Według mnie są lepsze. I jak widać lepiej się prezentują od pierwszych więc idzie moja przygoda z sajgonkami idzie w dobrym kierunku. Polecam jeśli jeszcze nie robiliście sajgonek. To naprawdę nie jest trudne.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30940
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3647
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4614
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30940
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3647
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4614
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Mięso przełożyć do miski, zalać sosem sojowym i odstawić na 15 minut. Potem do mięsa wrzucić resztę składników, wymieszać nadzienie. Każdy papier ryżowy zamoczyć na chwilkę w ciepłej wodzie i kłaść na drewnianej desce. Na jednym brzegu położyć porcję nadzienia i zwijać sajgonki tak jak krokiety. Część sajgonek posypać dodatkowo sezamem. Sajgonki smażyć na głębokim oleju na złoto brązowy kolor a po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać gorące z sosem chili.