Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje drugie sajgonki. Te są z surowego farszu. Jeśli dajemy farsz surowy to trzeba dłużej smażyć sajgonki. Według mnie są lepsze. I jak widać lepiej się prezentują od pierwszych więc idzie moja przygoda z sajgonkami idzie w dobrym kierunku. Polecam jeśli jeszcze nie robiliście sajgonek. To naprawdę nie jest trudne.
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę.
Mięso przełożyć do miski, zalać sosem sojowym i odstawić na 15 minut.
Potem do mięsa wrzucić resztę składników, wymieszać nadzienie.
Każdy papier ryżowy zamoczyć na chwilkę w ciepłej wodzie i kłaść na drewnianej desce.
Na jednym brzegu położyć porcję nadzienia i zwijać sajgonki tak jak krokiety.
Część sajgonek posypać dodatkowo sezamem.
Sajgonki smażyć na głębokim oleju na złoto brązowy kolor a po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podawać gorące z sosem chili.
Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ryżowy farszu przyrządzonego prz...
Odsłon: 1858
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1648
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17451
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 406
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7675
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1648
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17451
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 406
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7675
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Mięso przełożyć do miski, zalać sosem sojowym i odstawić na 15 minut. Potem do mięsa wrzucić resztę składników, wymieszać nadzienie. Każdy papier ryżowy zamoczyć na chwilkę w ciepłej wodzie i kłaść na drewnianej desce. Na jednym brzegu położyć porcję nadzienia i zwijać sajgonki tak jak krokiety. Część sajgonek posypać dodatkowo sezamem. Sajgonki smażyć na głębokim oleju na złoto brązowy kolor a po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać gorące z sosem chili.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 121
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 468