Do góry

Dania główne Przepis na:

Sajgonki utopione w papryce

Sajgonki utopione w papryce

Autor:

Przepisów i artykułów: 597 Ocena: 5545

Dodano:

Odsłon: 4469

Delikatne mięso z kurczaka z warzywami, owinięte papierem ryżowym, zanurzone w papryce. Inna wersja sajgonek.

Składniki

  • 6 papryk czerwonych
  • ½ fileta z kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1/3 główki kapusty pekińskiej
  • 3 marchewki
  • 5 szt. Papieru ryżowego
  • 20 dag sera żółtego
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w drobną kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
    2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.

  2. 3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z mięsem.

  3. 4. Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy do mięsa.

  4. 5. Jedną paprykę kroimy w paseczki, wszystko dokładnie mieszamy.

  5. 6. Pozostałe papryki kroimy w krążki.

  6. 7. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie żeby zmiękł.

  7. 8. Wykładamy papierem dno papryczek, tak żeby zawinąć brzegi.

  8. 9. Środek napełniamy farszem.

  9. 10. Do góry zawijamy papier przykrywając farsz.

  10. 11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    12. Zapiekamy 20 minut w 180°C.

  11. 13. 2 minuty przed końcem pieczenia posypujemy starty na tarce o dużych oczach serem.

  12. 14. Danie gotowe.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń