Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka z warzywami, owinięte papierem ryżowym, zanurzone w papryce. Inna wersja sajgonek.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
1. Mięso kroimy w drobną kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z mięsem.
4. Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy do mięsa.
5. Jedną paprykę kroimy w paseczki, wszystko dokładnie mieszamy.
6. Pozostałe papryki kroimy w krążki.
7. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie żeby zmiękł.
8. Wykładamy papierem dno papryczek, tak żeby zawinąć brzegi.
9. Środek napełniamy farszem.
10. Do góry zawijamy papier przykrywając farsz.
11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 12. Zapiekamy 20 minut w 180°C.
13. 2 minuty przed końcem pieczenia posypujemy starty na tarce o dużych oczach serem.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.