Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka z warzywami, owinięte papierem ryżowym, zanurzone w papryce. Inna wersja sajgonek.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 121
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 740
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 121
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 740
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Składniki
1. Mięso kroimy w drobną kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z mięsem.
4. Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy do mięsa.
5. Jedną paprykę kroimy w paseczki, wszystko dokładnie mieszamy.
6. Pozostałe papryki kroimy w krążki.
7. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie żeby zmiękł.
8. Wykładamy papierem dno papryczek, tak żeby zawinąć brzegi.
9. Środek napełniamy farszem.
10. Do góry zawijamy papier przykrywając farsz.
11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 12. Zapiekamy 20 minut w 180°C.
13. 2 minuty przed końcem pieczenia posypujemy starty na tarce o dużych oczach serem.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.