Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka z warzywami, owinięte papierem ryżowym, zanurzone w papryce. Inna wersja sajgonek.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4328
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11746
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5558
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13835
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4328
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11746
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5558
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13835
Składniki
1. Mięso kroimy w drobną kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z mięsem.
4. Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy do mięsa.
5. Jedną paprykę kroimy w paseczki, wszystko dokładnie mieszamy.
6. Pozostałe papryki kroimy w krążki.
7. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie żeby zmiękł.
8. Wykładamy papierem dno papryczek, tak żeby zawinąć brzegi.
9. Środek napełniamy farszem.
10. Do góry zawijamy papier przykrywając farsz.
11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 12. Zapiekamy 20 minut w 180°C.
13. 2 minuty przed końcem pieczenia posypujemy starty na tarce o dużych oczach serem.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.