Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad serwowałam moje kolejne sajgonki. Tym razem z trochę innymi dodatkami. Ale sajgonki są smaczne i warto zrobić. Z dodatkami można pokombinować.
Piersi drobno pokroić i zalać sosem sojowym.
Odstawić na pół godziny.
Potem do mięsa zetrzeć cukinię, dodać pokrojone w kostkę pomidory, posiekany szpinak o raz drobno pokrojone grzyby.
Następnie dodać cebulkę oraz sezam i przyprawy do smaku i wymieszać nadzienie.
Rozgrzać dużą ilość oleju.
Każdy papier ryżowy przez chwilę moczyć w ciepłej wodzie a potem kłaść porcje nadzienia.
Zwijać sajgonki i smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu.
Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z sosem Spring Rolls do sajgonek.
Jedno z moich ulubionych dań kuchni azjatyckiej. Możecie zrobić je z ulubiony...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11418
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 158
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 20
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 401
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11418
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 158
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 20
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 401
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 76
Składniki
Piersi drobno pokroić i zalać sosem sojowym. Odstawić na pół godziny. Potem do mięsa zetrzeć cukinię, dodać pokrojone w kostkę pomidory, posiekany szpinak o raz drobno pokrojone grzyby. Następnie dodać cebulkę oraz sezam i przyprawy do smaku i wymieszać nadzienie. Rozgrzać dużą ilość oleju. Każdy papier ryżowy przez chwilę moczyć w ciepłej wodzie a potem kłaść porcje nadzienia. Zwijać sajgonki i smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z sosem Spring Rolls do sajgonek.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 20
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 17