Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad serwowałam moje kolejne sajgonki. Tym razem z trochę innymi dodatkami. Ale sajgonki są smaczne i warto zrobić. Z dodatkami można pokombinować.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1176
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1176
Składniki
Piersi drobno pokroić i zalać sosem sojowym. Odstawić na pół godziny. Potem do mięsa zetrzeć cukinię, dodać pokrojone w kostkę pomidory, posiekany szpinak o raz drobno pokrojone grzyby. Następnie dodać cebulkę oraz sezam i przyprawy do smaku i wymieszać nadzienie. Rozgrzać dużą ilość oleju. Każdy papier ryżowy przez chwilę moczyć w ciepłej wodzie a potem kłaść porcje nadzienia. Zwijać sajgonki i smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z sosem Spring Rolls do sajgonek.