Do góry

Dania główne Przepis na:

Sajgonki z kurczakiem

Sajgonki z kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 189 Ocena: 1222

Dodano:

Odsłon: 5335

Dziś na obiad serwowałam moje kolejne sajgonki. Tym razem z trochę innymi dodatkami. Ale sajgonki są smaczne i warto zrobić. Z dodatkami można pokombinować.

Składniki

  • 10 szt papieru ryżowego
  • 1,5 podwójnej piersi z kurczaka
  • 1 solidna garść świeżego szpinaku
  • 1/2 puszki grzybów słomkowych
  • 1/2 cukinii
  • 4 łyżki czarnego sezamu
  • 4 łyżki prażonej cebulki
  • 1/4 sosu sojowego Tamari
  • 2 pomidory
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • Spring Rolls do sajgonek do maczania sajgonek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sajgonki z kurczakiem

Przygotowanie

  1. Piersi drobno pokroić i zalać sosem sojowym.
    Odstawić na pół godziny.
    Potem do mięsa zetrzeć cukinię, dodać pokrojone w kostkę pomidory, posiekany szpinak o raz drobno pokrojone grzyby.
    Następnie dodać cebulkę oraz sezam i przyprawy do smaku i wymieszać nadzienie.
    Rozgrzać dużą ilość oleju.
    Każdy papier ryżowy przez chwilę moczyć w ciepłej wodzie a potem kłaść porcje nadzienia.
    Zwijać sajgonki i smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu.
    Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z sosem Spring Rolls do sajgonek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń