Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę szwedzką znam od dawna,robiła ją moja mama na zimę,bardzo ją lubię.Nie mogę się napatrzeć na te wasze piękne domowe przetwory i postanowiłam,że też coś zrobię i oto efekt:)polecam:)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2186
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8182
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1524
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2186
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8182
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1524
Składniki
Ogórki obrać,poszatkować na grubsze plastry.Marchew zetrzeć na grubej tarce,cebulę pokroić w wiórka,dodać do ogórków,wymieszać.
Zrobić zalewę:zagotować ocet z cukrem,trochę przestudzić,dodać olej(nie gotować). Letnią zalewą zalać ogórki i wymieszać.Zostawić na kilka godzin(5-6 godzin),w międzyczasie mieszać ogórki.Przed włożeniem do słoików wycisnąć ręką ogórki,aby sok został w zalewie.
Słoiki i pokrywki wyparzyć wrzątkiem,odstawić na ściereczkę do ocieknięcia.Do ciepłych słoików przekładać sałatkę,można pasteryzować ok.10 minut.