Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę szwedzką znam od dawna,robiła ją moja mama na zimę,bardzo ją lubię.Nie mogę się napatrzeć na te wasze piękne domowe przetwory i postanowiłam,że też coś zrobię i oto efekt:)polecam:)
Przygotowanie wyjątkowego dania to nie tylko sposób na zaspokojenie głodu, al...
Odsłon: 103
Żołądki w aromatycznym sosie to danie, które łączy w sobie prostotę przygotow...
Odsłon: 132
Dzisiaj placki przygotowane w thermomixie, placki proste, szybkie w przygotow...
Odsłon: 273
Ketchup to doskonale znany dodatek do frytek, kanapek i wielu innych przekąse...
Odsłon: 74
Zawsze jest odpowiedni czas na pyszne i zdrowe sałatki. Są nie tylko lekkie i...
Odsłon: 1118
Przygotowanie wyjątkowego dania to nie tylko sposób na zaspokojenie głodu, al...
Odsłon: 103
Żołądki w aromatycznym sosie to danie, które łączy w sobie prostotę przygotow...
Odsłon: 132
Dzisiaj placki przygotowane w thermomixie, placki proste, szybkie w przygotow...
Odsłon: 273
Ketchup to doskonale znany dodatek do frytek, kanapek i wielu innych przekąse...
Odsłon: 74
Zawsze jest odpowiedni czas na pyszne i zdrowe sałatki. Są nie tylko lekkie i...
Odsłon: 1118
Składniki
Ogórki obrać,poszatkować na grubsze plastry.Marchew zetrzeć na grubej tarce,cebulę pokroić w wiórka,dodać do ogórków,wymieszać.
Zrobić zalewę:zagotować ocet z cukrem,trochę przestudzić,dodać olej(nie gotować). Letnią zalewą zalać ogórki i wymieszać.Zostawić na kilka godzin(5-6 godzin),w międzyczasie mieszać ogórki.Przed włożeniem do słoików wycisnąć ręką ogórki,aby sok został w zalewie.
Słoiki i pokrywki wyparzyć wrzątkiem,odstawić na ściereczkę do ocieknięcia.Do ciepłych słoików przekładać sałatkę,można pasteryzować ok.10 minut.