Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka niedzielna to szybki w przygotowaniu dodatek do odświętnych mięs. Sprawdzi się także do grilla, kanapek czy jako lekki lunch do pracy. Choć jest niedzielna, znajdzie zastosowanie na każdy dzień tygodnia! Danie jest przyjemnie chrupiące, pożywne i delikatne. Kremowy jogurt grecki z dodatkiem miodu i czosnku łączy ze sobą wszystkie warzywa w doskonałą całość.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 60
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4375
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 212
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 60
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4375
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 212
Składniki
Wszystkie warzywa umyj. Kapustę drobno poszatkuj mandoliną lub ostrym nożem. Rzodkiewki i ogórka pokrój w cienkie słupki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Koperek drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przenieś do miski sałatkowej. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą: jogurt grecki, ocet, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Zalej sosem warzywa i całość dokładnie wymieszaj. Sałatkę niedzielną podawaj od razu po przygotowaniu, jako dodatek do obiadu.