Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka niedzielna to szybki w przygotowaniu dodatek do odświętnych mięs. Sprawdzi się także do grilla, kanapek czy jako lekki lunch do pracy. Choć jest niedzielna, znajdzie zastosowanie na każdy dzień tygodnia! Danie jest przyjemnie chrupiące, pożywne i delikatne. Kremowy jogurt grecki z dodatkiem miodu i czosnku łączy ze sobą wszystkie warzywa w doskonałą całość.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 401
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 66
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 401
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 66
Składniki
Wszystkie warzywa umyj. Kapustę drobno poszatkuj mandoliną lub ostrym nożem. Rzodkiewki i ogórka pokrój w cienkie słupki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Koperek drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przenieś do miski sałatkowej. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą: jogurt grecki, ocet, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Zalej sosem warzywa i całość dokładnie wymieszaj. Sałatkę niedzielną podawaj od razu po przygotowaniu, jako dodatek do obiadu.