Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mnóstwo składników odżywczych na jednym talerzu i połączenie stęka wołowego ze słodkimi ziemniakami ,awokado ,dla mnie najlepsze
Ciasto Przysmak Sułtana to prawdziwy rarytas dla amatorów czekolady – zwłaszc...
Odsłon: 86413
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1782
Ciasto Przysmak Sułtana to prawdziwy rarytas dla amatorów czekolady – zwłaszc...
Odsłon: 86413
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1782
Składniki
Batata obieramy ze skórki .Jeśli posiadacie spiralizer to używamy ,by wyszły nam cieniutkie paseczki .Mój niestety w trakcie się popsuł ,więc przeciekami batata w wzdłuż i użyłam zwykłej obieraczki ,aby wyszły paseczki . Rodzynki zalewamy gorącą wodą odkładamy ,w między czasie wrzucamy na wok kiełki i nasze paseczki z batata ,dodajemy odrobinę oliwy ,soku z cytryny i miód .Dusimy kilka minut aż warzywa delikatnie zmiękną .Następnie ściągamy wok z kuchenki dodajemy odsączone rodzynki i nasiona słonecznika.Mieszamy ,doprawiamy do smaku . Stęka doprawiamy solą i pieprzem odkładamy na bok a w tym czasie sałatę rzymska kroimy w wzdłuż a następnie w poprzek układamy na talerzu obok batatów .Obieramy awokado ,dzielimy na pół ,kroimy w paski i układamy na talerzu .Stęka wrzucamy na rozgrzaną patelnie 5min z każdej strony mój miał około 1.5cm grubości . Awokado i sałatę skrapiamy cytryna ,wszystko posypujemy płatkami chilli . Dekorujemy pomidorami koktajlowymi .