Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby życie mało smaczek raz rukola raz kurczaczek ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Pierś kroimy w małe kawałki. W misce mieszamy sól, pieprz Cayenne, curry, oraz czosnek, dodajemy pokrojoną pierś i odstawiamy.
Sos: oliwę, ocet, sól, miód i musztardę, dokładnie mieszamy.
Bakłażan kroimy w plastry i rumienimy z dwóch stron na grillowej patelni, następnie odkładamy je na deskę i na tej samej patelni na odrobinie oleju pieczemy nasze zamarynowane piersi.
Gdy kurczak się rumieni do dużej miski dajemy, roszponkę, rukolę, sałatę lodową, krążki pora, oraz pokrojony oscypek, pomidor i bakłażana. Na koniec dodajemy kurczak, sos musztardowo miodowy, wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.