Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec lata często oznacza, że musimy pożegnać się ze świeżymi owocami i warzywami. Ich smak jesienią i zimą może się pogarszać, dlatego o wiele lepszym pomysłem jest kupowanie warzyw sezonowych. Warto przemycić je do jadłospisu w pysznej formie. Odpowiednio przyprawiona i skomponowana sałatka będzie korzystna dla naszego zdrowia oraz zachwyci nas świeżością i smakiem. Na jesienne dni proponujemy lekką sałatką z kaszą bulgur, która wykorzystuje sezonowe warzywa. Sprawdź, jak ją przyrządzić.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2097
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 641
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2097
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 641
Składniki
Zacznij od przyrządzenia dyni. Piekarnik rozgrzej do 200 st. C. Dynię pokrój na małą, ale niezbyt drobną kostkę. Przełóż ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie dodaj przyprawy i oliwę. Dokładnie rozprowadź je po dyni za pomocą rąk. Następnie wsuń blachę do piekarnika na 35-40 minut. W połowie pieczenia przemieszaj dynię. Kiedy będzie gotowa, wyjmij ją z piekarnika i pozostaw do wystygnięcia.
Kaszę gotujemy w małym garnku z odrobiną soli do miękkości. Po ok. 15 minutach będzie gotowa. Odstaw ją do wystygnięcia.
Nasiona słonecznika wysyp na suchą patelnię i praż przez kilka minut na średnim ogniu.
Kiedy składniki nie będą już gorące, przejdź do przygotowania sałatki. Do dużej miski wrzuć dynię, kaszę i szpinak, a następnie lekko przemieszaj. Na końcu posyp sałatkę pokruszonym serem feta oraz prażonym słonecznikiem. Skrop ją octem balsamicznym.