Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec lata często oznacza, że musimy pożegnać się ze świeżymi owocami i warzywami. Ich smak jesienią i zimą może się pogarszać, dlatego o wiele lepszym pomysłem jest kupowanie warzyw sezonowych. Warto przemycić je do jadłospisu w pysznej formie. Odpowiednio przyprawiona i skomponowana sałatka będzie korzystna dla naszego zdrowia oraz zachwyci nas świeżością i smakiem. Na jesienne dni proponujemy lekką sałatką z kaszą bulgur, która wykorzystuje sezonowe warzywa. Sprawdź, jak ją przyrządzić.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 846
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 846
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Zacznij od przyrządzenia dyni. Piekarnik rozgrzej do 200 st. C. Dynię pokrój na małą, ale niezbyt drobną kostkę. Przełóż ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie dodaj przyprawy i oliwę. Dokładnie rozprowadź je po dyni za pomocą rąk. Następnie wsuń blachę do piekarnika na 35-40 minut. W połowie pieczenia przemieszaj dynię. Kiedy będzie gotowa, wyjmij ją z piekarnika i pozostaw do wystygnięcia.
Kaszę gotujemy w małym garnku z odrobiną soli do miękkości. Po ok. 15 minutach będzie gotowa. Odstaw ją do wystygnięcia.
Nasiona słonecznika wysyp na suchą patelnię i praż przez kilka minut na średnim ogniu.
Kiedy składniki nie będą już gorące, przejdź do przygotowania sałatki. Do dużej miski wrzuć dynię, kaszę i szpinak, a następnie lekko przemieszaj. Na końcu posyp sałatkę pokruszonym serem feta oraz prażonym słonecznikiem. Skrop ją octem balsamicznym.