Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka z miodowymi pieczarkami

Sałatka z miodowymi pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 279 Ocena: 5360

Dodano:

Odsłon: 1641

Bardzo smaczna salatka z roszponki z karmelizowanymi pieczarkami i pomaranczami. Moze sluzyc jako dodatek do dan, albo z dodatkiem pieczywa jako osobne danie.

Składniki

  • 200 ml soku pomarańczowego
  • 1 pomarańcza
  • 1 cebula
  • ½ ząbka czosnku
  • malinowy ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • 250 g pieczarek
  • 100 g roszponki
  • brązowy cukier
  • 1 łyżka miodu
  • kawałek masła
  • 100 g parmezanu
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sok pomaranczowy zagotowac i zredukowac do ok. 1/3 ilosci.
    Obrac cebule i czosnek i drobno posiekac, zrobic dressing dodajac oliwe, ocet, sól i pieprz.
    Pieczarki umyc, pokroic, smazyc na masle przyprawiajac sola i pieprzem, a nastepnie dodac odrobine cukru, potem miód i przez chwile jeszcze karamelizowac.
    Przygotowac czastki pomaranczy.
    Salate skropic dressingiem, dodac czastki pomaranczy i pieczarki, skropic zageszczonym sokiem pomaranczowym.
    Podawac posypana startym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 30 marca 2017 Wspaniałe i bardzo smakowite połączenie <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

terwol 29 marca 2017 Rewelacyjne polaczenie, pyszna salatka.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patros 29 marca 2017 Wyglada zachecajaco, wypróbuje dzis na kolacje z mieszanka salat, roszpunki akurat nie mam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń