Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna salatka z roszponki z karmelizowanymi pieczarkami i pomaranczami. Moze sluzyc jako dodatek do dan, albo z dodatkiem pieczywa jako osobne danie.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 817
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1935
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 433
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 817
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1935
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 433
Składniki
Sok pomaranczowy zagotowac i zredukowac do ok. 1/3 ilosci. Obrac cebule i czosnek i drobno posiekac, zrobic dressing dodajac oliwe, ocet, sól i pieprz. Pieczarki umyc, pokroic, smazyc na masle przyprawiajac sola i pieprzem, a nastepnie dodac odrobine cukru, potem miód i przez chwile jeszcze karamelizowac. Przygotowac czastki pomaranczy. Salate skropic dressingiem, dodac czastki pomaranczy i pieczarki, skropic zageszczonym sokiem pomaranczowym. Podawac posypana startym parmezanem.