Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna salatka z roszponki z karmelizowanymi pieczarkami i pomaranczami. Moze sluzyc jako dodatek do dan, albo z dodatkiem pieczywa jako osobne danie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1551
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231959
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1551
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231959
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5055
Składniki
Sok pomaranczowy zagotowac i zredukowac do ok. 1/3 ilosci. Obrac cebule i czosnek i drobno posiekac, zrobic dressing dodajac oliwe, ocet, sól i pieprz. Pieczarki umyc, pokroic, smazyc na masle przyprawiajac sola i pieprzem, a nastepnie dodac odrobine cukru, potem miód i przez chwile jeszcze karamelizowac. Przygotowac czastki pomaranczy. Salate skropic dressingiem, dodac czastki pomaranczy i pieczarki, skropic zageszczonym sokiem pomaranczowym. Podawac posypana startym parmezanem.