Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, tanie i smaczne :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10400
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4266
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423580
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10400
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4266
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423580
Składniki
Najlepiej zacząć od ryżu - ugotować wg przepisu na opakowaniu. Następnie nastawić jajka, aby ugotowały się na twardo,
Tuńczyka odsączamy z zalewy, kukurydzę również. Ogórki i cebulę kroimy w drobniuteńką kosteczkę. Po ugotowaniu i przestudzeniu kroimy również drobno jajka.
Ugotowaną torebkę ryżu, aby przyspieszyć studzenie wkładamy do durszlaka i podkładamy pod lodowatą bieżącą wodę, aż będzie chłodny.
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dodajemy przyprawy oraz majonez i musztardę, mieszamy. Najlepsze po odstaniu jakiejś pół godzinki lub jak ktoś woli schłodzone w lodówce :)
Polecam również wersje pomidorową - zamiast majonezu i musztardy można zrobić z ketchupem pikantnym np. pudliszki lub doprawionym koncentratem pomidorowym. Smacznego :)