Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka włoskiej kuchni. Sos choć bardzo prosty jest wprost genialny w smaku.
wykałaczki
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Sznycle i kawałki szynki trzeba tak dopasować i pokroić aby można było uformować roladki. Sznycle, które miałam były za grube i miałam je lekko rozbić ale wyszły w sumie trochę za cienkie. Na sznycla kładzie się liść szałwii i kawałek szynki i zawija i spina wykałaczką. Jest też wersja, kiedy składa się cielęcinę, szałwię i szynkę i tłucze razem- wtedy powstaje bitka. Roladki obsmaża się tylko na rumiano i zdejmuje się z patelni. Na patelni złoci się posiekaną cebulę, podlewa winem i bulionem, redukuje się kilka minut, doprawia solą i pieprzem. Teraz trzeba wrzucić roladki do sosu- cielęce na kilka minut, a jeśli są z indyka to na 15`. Podawać od razu z warzywami, u mnie ze smażona cykorią, brukselką i okrą.
Smacznego :)