Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka włoskiej kuchni. Sos choć bardzo prosty jest wprost genialny w smaku.
wykałaczki
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1859
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 788
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254174
Polecam.
Odsłon: 1516
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1859
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 788
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254174
Polecam.
Odsłon: 1516
Składniki
Sznycle i kawałki szynki trzeba tak dopasować i pokroić aby można było uformować roladki. Sznycle, które miałam były za grube i miałam je lekko rozbić ale wyszły w sumie trochę za cienkie. Na sznycla kładzie się liść szałwii i kawałek szynki i zawija i spina wykałaczką. Jest też wersja, kiedy składa się cielęcinę, szałwię i szynkę i tłucze razem- wtedy powstaje bitka. Roladki obsmaża się tylko na rumiano i zdejmuje się z patelni. Na patelni złoci się posiekaną cebulę, podlewa winem i bulionem, redukuje się kilka minut, doprawia solą i pieprzem. Teraz trzeba wrzucić roladki do sosu- cielęce na kilka minut, a jeśli są z indyka to na 15`. Podawać od razu z warzywami, u mnie ze smażona cykorią, brukselką i okrą.
Smacznego :)