Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka włoskiej kuchni. Sos choć bardzo prosty jest wprost genialny w smaku.
wykałaczki
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Sznycle i kawałki szynki trzeba tak dopasować i pokroić aby można było uformować roladki. Sznycle, które miałam były za grube i miałam je lekko rozbić ale wyszły w sumie trochę za cienkie. Na sznycla kładzie się liść szałwii i kawałek szynki i zawija i spina wykałaczką. Jest też wersja, kiedy składa się cielęcinę, szałwię i szynkę i tłucze razem- wtedy powstaje bitka. Roladki obsmaża się tylko na rumiano i zdejmuje się z patelni. Na patelni złoci się posiekaną cebulę, podlewa winem i bulionem, redukuje się kilka minut, doprawia solą i pieprzem. Teraz trzeba wrzucić roladki do sosu- cielęce na kilka minut, a jeśli są z indyka to na 15`. Podawać od razu z warzywami, u mnie ze smażona cykorią, brukselką i okrą.
Smacznego :)