Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sandacz w ziołowej panierce, podany z salsą ogórkową i smażonymi prawdziwkami.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2338
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3486
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4242
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74225
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 581
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2338
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3486
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4242
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74225
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 581
Składniki
Rybę pokroić tak, by powstały zgrabne romby. W miseczce wymieszać oregano, majeranek, sól i pieprz. W tak przygotowanych przyprawach obtoczyć kawałki ryby.
Ogórki pokroić w półplasterki. Przełożyć do miski. Dodać musztardę francuską, drobno posiekaną cebulę, skórkę otartą z cytryny oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Usmażyć pokrojone prawdziwki (wcześniej grzyby oczyścić ze ściółki). Gdy zaczną się rumienić, przyprawić solą i pieprzem.
Na drugiej patelni usmażyć kawałki sandacza – na mocno rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Na środek talerza dać trochę salsy ogórkowej. Na salsie ułożyć 2-3 kawałki sandacza, a dookoła usmażone grzyby. Udekorować kwiatami nasturcji.