Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sandacz w ziołowej panierce, podany z salsą ogórkową i smażonymi prawdziwkami.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 924
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 315
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 20002
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 924
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 315
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 20002
Składniki
Rybę pokroić tak, by powstały zgrabne romby. W miseczce wymieszać oregano, majeranek, sól i pieprz. W tak przygotowanych przyprawach obtoczyć kawałki ryby.
Ogórki pokroić w półplasterki. Przełożyć do miski. Dodać musztardę francuską, drobno posiekaną cebulę, skórkę otartą z cytryny oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Usmażyć pokrojone prawdziwki (wcześniej grzyby oczyścić ze ściółki). Gdy zaczną się rumienić, przyprawić solą i pieprzem.
Na drugiej patelni usmażyć kawałki sandacza – na mocno rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Na środek talerza dać trochę salsy ogórkowej. Na salsie ułożyć 2-3 kawałki sandacza, a dookoła usmażone grzyby. Udekorować kwiatami nasturcji.