Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sandacz w ziołowej panierce, podany z salsą ogórkową i smażonymi prawdziwkami.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4614
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12454
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7070
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4614
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12454
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7070
Składniki
Rybę pokroić tak, by powstały zgrabne romby. W miseczce wymieszać oregano, majeranek, sól i pieprz. W tak przygotowanych przyprawach obtoczyć kawałki ryby.
Ogórki pokroić w półplasterki. Przełożyć do miski. Dodać musztardę francuską, drobno posiekaną cebulę, skórkę otartą z cytryny oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Usmażyć pokrojone prawdziwki (wcześniej grzyby oczyścić ze ściółki). Gdy zaczną się rumienić, przyprawić solą i pieprzem.
Na drugiej patelni usmażyć kawałki sandacza – na mocno rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Na środek talerza dać trochę salsy ogórkowej. Na salsie ułożyć 2-3 kawałki sandacza, a dookoła usmażone grzyby. Udekorować kwiatami nasturcji.