Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sandacz w ziołowej panierce, podany z salsą ogórkową i smażonymi prawdziwkami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10599
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 854
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9011
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1325
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10599
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 854
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9011
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1325
Składniki
Rybę pokroić tak, by powstały zgrabne romby. W miseczce wymieszać oregano, majeranek, sól i pieprz. W tak przygotowanych przyprawach obtoczyć kawałki ryby.
Ogórki pokroić w półplasterki. Przełożyć do miski. Dodać musztardę francuską, drobno posiekaną cebulę, skórkę otartą z cytryny oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Usmażyć pokrojone prawdziwki (wcześniej grzyby oczyścić ze ściółki). Gdy zaczną się rumienić, przyprawić solą i pieprzem.
Na drugiej patelni usmażyć kawałki sandacza – na mocno rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Na środek talerza dać trochę salsy ogórkowej. Na salsie ułożyć 2-3 kawałki sandacza, a dookoła usmażone grzyby. Udekorować kwiatami nasturcji.