Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na niedzielny obiad. Może być podane z ziemniakami, ryżem lub kaszą.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16138
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4922
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16138
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4922
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na kotlety. Posypać solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony i przełożyć do garnka. Zarumienione mięso zalać wodą. Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz ziarenkami pieprzu. Gotować pod przykryciem 40minut. Gdy mięso stanie się miękkie, do gulaszu dodać posiekaną i podsmażoną cebulę. Całość dusić razem ok. 10 min. Doprawić do smaku przyprawami oraz tymiankiem i natką pietruszki.
Pod koniec sos zagęścić mąką - mąkę połączyć zimną wodą – około pół szklanki, po czym rozprowadzić gorącym sosem (1-2 łyżki) i wlać do garnka. Mieszając zagotować i dusić jeszcze około 10 min.