Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na niedzielny obiad. Może być podane z ziemniakami, ryżem lub kaszą.
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7856
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 784
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 609
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7856
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 784
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 609
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na kotlety. Posypać solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony i przełożyć do garnka. Zarumienione mięso zalać wodą. Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz ziarenkami pieprzu. Gotować pod przykryciem 40minut. Gdy mięso stanie się miękkie, do gulaszu dodać posiekaną i podsmażoną cebulę. Całość dusić razem ok. 10 min. Doprawić do smaku przyprawami oraz tymiankiem i natką pietruszki.
Pod koniec sos zagęścić mąką - mąkę połączyć zimną wodą – około pół szklanki, po czym rozprowadzić gorącym sosem (1-2 łyżki) i wlać do garnka. Mieszając zagotować i dusić jeszcze około 10 min.