Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły Wam się tradycyjne schabowe w panierce, mamy dwa Was ciekawe urozmaicenie - schab gotowany w sosie własnym. Niewiele pracy, a smak zachwyca. Mięso wychodzi idealnie kruche. Rozpada się po wbiciu widelca. Tak przyrządzony schab świetnie komponuje się z zasmażaną kapustą i ziemniakami lub knedlikami.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 703
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 703
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Składniki
Schab delikatnie rozbij dłońmi. Oprósz z dwóch stron solą, pieprzem i słodką papryką.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na złoty kolor. Następnie wlej bulion i dodaj sos sojowy. Składniki zagotuj. Do wrzącego wywaru dodaj plastry schabu. Zmniejsz ogień. Mięso gotuj pod przykryciem przez koło godzinę.
Mąkę przesyp do miski, wlej odrobinę zimnej wody. Składniki wymieszaj do rozpuszczenia. Następnie dodaj 2-3 łyżki gorącego wywaru. Ponownie wymieszaj składniki w misce. Gotową mieszankę przelej do garnka ze schabem. Sos doprowadź do wrzenia. Mieszaj, żeby mąka się nie przypaliła.
Schab gotowany w sosie własnym podawaj na obiad w towarzystwie zasmażanej kapusty i ziemniaków.