Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab Hakuna Matata

Schab Hakuna Matata

Autor:

Przepisów i artykułów: 700 Ocena: 6853

Dodano:

Odsłon: 9751

Gdy znudziły się nam kotlety schabowe, możemy mięso przygotować trochę w inny sposób a mianowicie w pysznym warzywnym sosie.

Składniki

  • ½ kg schab
  • Cebula
  • 1 kg pieczarek
  • 2 papryki żółta, czerwona
  • 200 ml koncentratu pomidorowego
  • 200 ml ketchupu pikantnego
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • ½ łyżeczki czosnku
  • Papryka ostra
  • mąka pszenna
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schab Hakuna Matata

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry centymetrowe, solimy, panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.

  3. 3. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki oraz obraną z nasion i pokrojoną w paseczki paprykę.
    5. Doprawiamy pieprzem oraz solą i łączymy z koncentratem oraz ketchupem.
    6. Wlewamy ocet, wsypujemy cukier, czosnek oraz paprykę ostrą, chwilę gotujemy.

  4. 7. Sosem z warzywami polewamy mięso i pieczemy 40 minut w 180°C pod przykryciem.

  5. 8. Danie gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kulinarne_Kombinacje 16 stycznia Sama nazwa zachęca do spróbowania:) wygląda pysznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 stycznia Hakuna matata, jak cudownie to brzmi.
Hakuna matata, to nie byle bzik! ;)

Takim radosnym schabem, to można cały dzień się delektować, a jako król Lew mogę tak długo :D
Pychotka, dyszka z plusem :)
Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń