Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy znudziły się nam kotlety schabowe, możemy mięso przygotować trochę w inny sposób a mianowicie w pysznym warzywnym sosie.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 67
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 67
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry centymetrowe, solimy, panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.
3. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki oraz obraną z nasion i pokrojoną w paseczki paprykę. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą i łączymy z koncentratem oraz ketchupem. 6. Wlewamy ocet, wsypujemy cukier, czosnek oraz paprykę ostrą, chwilę gotujemy.
7. Sosem z warzywami polewamy mięso i pieczemy 40 minut w 180°C pod przykryciem.
8. Danie gotowe. 9. Smacznego.