Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab na kolorowo

Schab na kolorowo

Autor:

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 904

Dodano:

Odsłon: 130

Delikatny, kruchy i aromatyczny schab z zielonymi ziemniakami i czerwonymi warzywami.

Składniki

  • Schab - 6 plastrów
  • Marynata do mięsa - 1 op.
  • Żurawina - 7 dag
  • Pieczarki - 4 szt
  • Suszone pomidory - 6 szt.
  • Ziemniaki średnie - 6 szt.
  • Koperek - 1 pęczek
  • Oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • Folia aluminiowa - 6 kawałków
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schab na kolorowo

Przygotowanie

  1. Marynatę przygotować w/g przepisu na opakowaniu.Schab lekko rozbić i włożyć do marynaty na 2 godziny. Żurawinę opłukać. Pieczarki obrać pokroić.

  2. Plaster zamarynowanego schabu ułożyć na kawałku folii aluminiowej, położyć porcję pieczarek.

  3. Na nie suszonego pomidora.

  4. Trochę żurawiny.

  5. Zwinąć folię pozostawiając trochę miejsca, zrobić 2 dziurki wykałaczką. Tak przygotować pozostałe plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

  6. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , piec 30 minut.

  7. Podczas pieczenia schabu, obrać ziemniaki , pokroić na ćwiartki, podgotować 15 minut. Koperek umyć, ściąć na drobno, dodać sok z cytryny, oliwę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą. Dokładnie wymieszać.

  8. Podgotowane ziemniaki wyłożyć do naczynia żaroodpornego pokryć po trochu masą koperkową i zapiekać 15 minut.

  9. Podawać z kolorowymi warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń