Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Wam się tradycyjne kotlety schabowe? Zastąpcie je pysznymi roladkami ze schabu. To idealna propozycja na niedziele lub święta. Mięso wychodzi niezwykle kruche i aromatyczne. Ogórki, kiełbasa i musztarda świetnie podkręcają smak samego dania, a sos pieczeniowy sprawia, że mięso nie jest zbyt suche i świetnie smakuje nawet po odgrzaniu. Roladki ze schabu podaję najczęściej w towarzystwie frytek lub opiekanych ziemniaczków i lekkiej sałatki z dressingiem.
patelnia, talerz, nóż, deska do krojenia
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4082
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11184
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6424
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5441
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13414
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4082
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11184
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6424
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5441
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13414
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5182
Składniki
Plastry schabu delikatnie rozbij tłuczkiem. Kawałki mięsa oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Ogórki pokrój w słupki. Kiełbasę przekrój wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół. Mąkę przesyp na talerz.
Na plastrach schabu rozsmaruj musztardę, ułóż po 2-3 kawałki ogórka i pasku kiełbasy. Mięso zwiń w rulon, zepnij wykałaczką i opanieruj w mące.
Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Roladki podsmaż na rumiany kolor z każdej strony, następnie podlej je wodą i duś pod przykryciem przez około 20 minut. Od czasu do czasu przewracaj roladki na inną stronę.
Gotowe roladki przełóż na talerz. Płyn z patelni zagęść mąką, która została po panierowaniu roladek. Sos podgrzewaj na wolnym ogniu cały czas mieszając do momentu zgęstnienia. Następnie do gęstego sosu przełóż roladki ze schabu. Całość duś jeszcze przez około 3-4 minuty.
Schab na niedzielny obiad podawaj w towarzystwie frytek i lekkiej sałatki.