Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Wam się tradycyjne kotlety schabowe? Zastąpcie je pysznymi roladkami ze schabu. To idealna propozycja na niedziele lub święta. Mięso wychodzi niezwykle kruche i aromatyczne. Ogórki, kiełbasa i musztarda świetnie podkręcają smak samego dania, a sos pieczeniowy sprawia, że mięso nie jest zbyt suche i świetnie smakuje nawet po odgrzaniu. Roladki ze schabu podaję najczęściej w towarzystwie frytek lub opiekanych ziemniaczków i lekkiej sałatki z dressingiem.
patelnia, talerz, nóż, deska do krojenia
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 152
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 221
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 152
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 221
Składniki
Plastry schabu delikatnie rozbij tłuczkiem. Kawałki mięsa oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Ogórki pokrój w słupki. Kiełbasę przekrój wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół. Mąkę przesyp na talerz.
Na plastrach schabu rozsmaruj musztardę, ułóż po 2-3 kawałki ogórka i pasku kiełbasy. Mięso zwiń w rulon, zepnij wykałaczką i opanieruj w mące.
Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Roladki podsmaż na rumiany kolor z każdej strony, następnie podlej je wodą i duś pod przykryciem przez około 20 minut. Od czasu do czasu przewracaj roladki na inną stronę.
Gotowe roladki przełóż na talerz. Płyn z patelni zagęść mąką, która została po panierowaniu roladek. Sos podgrzewaj na wolnym ogniu cały czas mieszając do momentu zgęstnienia. Następnie do gęstego sosu przełóż roladki ze schabu. Całość duś jeszcze przez około 3-4 minuty.
Schab na niedzielny obiad podawaj w towarzystwie frytek i lekkiej sałatki.