Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pysznie nadziany schab. Mięso schabu kruche i bardzo smakowite. Schab skusi i małych i dużych niejadków.
tłuczek, nóż, brytfanka, folia aluminiowa, miska, folia spożywcza, nitka kuchenna
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 27
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 122
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 464
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32651
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 98
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 27
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 122
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 464
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32651
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 98
Składniki
Kawałek schabu umyć osuszyć i przeciąć wzdłuż nie całkiem do końca. Mięso rozbić lekko tłuczkiem przez folię, natrzeć solą i pieprzem. Przygotować farsz; Mięso mielone przełożyć do miski dodać jajko, przyprawy, obraną drobno pokrojoną cebulę a także bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać. Na rozbitym schabie rozłożyć doprawione mięso, na mięsie na środku ułożyć białą parzoną kiełbasę. Ciasno zwinąć i obwiązać nitką kuchenną. Wymieszać oliwę z przyprawami i natrzeć cały schab z wierzchu, oprószyć jeszcze dodatkowo majerankiem i włożyć do brytfanki a następnie do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i piec pod przykryciem około 1,5 godziny. Tak 30 minut przed końcem pieczenia schab odkryć a do brytfanki dołożyć pokrojoną w plastry oprószoną majerankiem kiełbasę białą. Smażymy aż schab się ładnie spiecze. Podajemy do obiadu albo jako przekąskę, przystawkę.
Mięso przygotowane do pieczenia.