Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny schabik, pieczony i nadziany suszonymi pomidorami oraz serem mozzarella. Tak przygotowany schabik jest soczysty, a mięsko kruche i bardzo smaczne.
        brytfanka, nóż, ręcznik papierowy, nitka kuchenna,
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35679
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35679
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Kawałek schabu około 1 kg. dokładnie oczyszczamy, myjemy a następnie osuszamy ręczniczkiem papierowym. Ostrym nożem w środku schabu robimy otwór nie całkiem do końca (tak około 1 cm przed końcem) i ciasno upychamy w otwór pomidory oraz paski mozzarelli, następnie zszywamy nitką kuchenną. Mięso nacieramy oliwą, różnymi przyprawami, oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy do brytfanki, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięso podlewamy bulionem i podsmażamy z każdej strony po 5 - 8 minut, następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy aż mięso będzie miękkie obracając co jakiś czas i podlewając bulionem w razie konieczności. Po upieczeniu mięso kroimy w plastry i układamy na sałacie, Podajemy jako dodatek do drugiego dania .
Mięso nacieramy przyprawami.