Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny schabik, pieczony i nadziany suszonymi pomidorami oraz serem mozzarella. Tak przygotowany schabik jest soczysty, a mięsko kruche i bardzo smaczne.
brytfanka, nóż, ręcznik papierowy, nitka kuchenna,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Kawałek schabu około 1 kg. dokładnie oczyszczamy, myjemy a następnie osuszamy ręczniczkiem papierowym. Ostrym nożem w środku schabu robimy otwór nie całkiem do końca (tak około 1 cm przed końcem) i ciasno upychamy w otwór pomidory oraz paski mozzarelli, następnie zszywamy nitką kuchenną. Mięso nacieramy oliwą, różnymi przyprawami, oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy do brytfanki, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięso podlewamy bulionem i podsmażamy z każdej strony po 5 - 8 minut, następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy aż mięso będzie miękkie obracając co jakiś czas i podlewając bulionem w razie konieczności. Po upieczeniu mięso kroimy w plastry i układamy na sałacie, Podajemy jako dodatek do drugiego dania .
Mięso nacieramy przyprawami.