Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne nadzienie, upieczony w rękawie nie wysycha i jest aromatyczny
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1090
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2032
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 481
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1090
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2032
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 481
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, cebulę obrać, pokroić w plastry, boczek i paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki z cebulą przesmażyć na maśle, dodać boczek i paprykę, chwilę przesmażyć i doprawić solą i pieprzem, wystudzić.
Schab umyć, wysuszyć, ponacinać w plastry, ale nie do końca
W kieszonki nałożyć zimny farsz, spiąć wykałaczkami, żeby się nie rozpadło, posypać przyprawami
Schab wstawić do rękawa do pieczenia, ostrym nożem zrobić kilka otworków w rękawie i wstawić do nagrzanego do 180-200" piekarnika i piec ok 1 godz, po tym czasie przeciąć rękaw i piec jeszcze pół godz, żeby mięsko się przyrumieniło