Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab nadziewany

Schab nadziewany

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1195

Dodano:

Odsłon: 19320

Pyszne nadzienie, upieczony w rękawie nie wysycha i jest aromatyczny

Składniki

  • schab ok 1,2 kg
  • pieczarki 20 dag
  • cebula 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • papryka pół
  • boczek wędzony 10 dag
  • sól, pieprz, papryka ostra, wegeta
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, cebulę obrać, pokroić w plastry, boczek i paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki z cebulą przesmażyć na maśle, dodać boczek i paprykę, chwilę przesmażyć i doprawić solą i pieprzem, wystudzić.

  2. Schab umyć, wysuszyć, ponacinać w plastry, ale nie do końca

  3. W kieszonki nałożyć zimny farsz, spiąć wykałaczkami, żeby się nie rozpadło, posypać przyprawami

  4. Schab wstawić do rękawa do pieczenia, ostrym nożem zrobić kilka otworków w rękawie i wstawić do nagrzanego do 180-200" piekarnika i piec ok 1 godz, po tym czasie przeciąć rękaw i piec jeszcze pół godz, żeby mięsko się przyrumieniło

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 30 stycznia 2018 Przeglądając tę książkę muszę napisać. Schab - PYCHA - zagościł w mojej kuchni na stałe, czasem coś zmodyfikuję na swoją modłę, ale gorąco polecam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 09 października 2014 bardzo fajny przepis :-), wygląda apetycznie i z pewnością wypróbuję :-)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewulka55 22 sierpnia 2014 schabik wygląda pysznie - ja robiłam w ten sposób z plastrami jabłkowymi i do rękawa wlewałam sok jabłkowy - też pychotka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amglad 25 listopada 2013 schab jadam sporadycznie, ale ten wyglada bardzo ale to bardzo apetycznie... zrobie na pewno i dam znać jak smakuje - na pewno obłednie:)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 24 listopada 2013 Super!! Cieszę się ,że w końcu ludzie robią wszystko po swojemu ,a nie jedzą przetwory solankowe.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń