Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, mięciutki, pełen ziołowego aromatu schab pieczony, doskonały na rodzinny obiad. Idealny do ziemniaczków i surówki.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358174
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 179
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358174
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 179
Składniki
Z podanych składników przygotować marynatę. Schab umyć, wyciąć żyłki i tłuszcz. Mięso ponacinać do połowy wysokości i natrzeć marynatą. Pozostawić w lodowce minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc). Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 60-80 min w 180-200 stopniach. Przed podaniem przecinamy ostrożnie folię i zlewamy powstały podczas pieczenia sos. Mięso przekładamy na półmisek i polewamy sosem.