Soczysty, mięciutki, pełen ziołowego aromatu schab pieczony, doskonały na rodzinny obiad. Idealny do ziemniaczków i surówki.
Schab pieczony w ziołach
Składniki
- Składniki:
- 1kg schabu bez kości
- Marynata
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 2-3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka tymianku
- 1 łyżka rozmarynu
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka octu winnego
Składniki
- Składniki:
- 1kg schabu bez kości
- Marynata
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 2-3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka tymianku
- 1 łyżka rozmarynu
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka octu winnego

Etapy przygotowania
Z podanych składników przygotować marynatę. Schab umyć, wyciąć żyłki i tłuszcz. Mięso ponacinać do połowy wysokości i natrzeć marynatą. Pozostawić w lodowce minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc). Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 60-80 min w 180-200 stopniach. Przed podaniem przecinamy ostrożnie folię i zlewamy powstały podczas pieczenia sos. Mięso przekładamy na półmisek i polewamy sosem.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 167

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4921
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 155
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 167

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4921
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 155


Składniki
- Składniki:
- 1kg schabu bez kości
- Marynata
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 2-3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka tymianku
- 1 łyżka rozmarynu
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka octu winnego
Z podanych składników przygotować marynatę. Schab umyć, wyciąć żyłki i tłuszcz. Mięso ponacinać do połowy wysokości i natrzeć marynatą. Pozostawić w lodowce minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc). Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 60-80 min w 180-200 stopniach. Przed podaniem przecinamy ostrożnie folię i zlewamy powstały podczas pieczenia sos. Mięso przekładamy na półmisek i polewamy sosem.