Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, mięciutki, pełen ziołowego aromatu schab pieczony, doskonały na rodzinny obiad. Idealny do ziemniaczków i surówki.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Z podanych składników przygotować marynatę. Schab umyć, wyciąć żyłki i tłuszcz. Mięso ponacinać do połowy wysokości i natrzeć marynatą. Pozostawić w lodowce minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc). Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 60-80 min w 180-200 stopniach. Przed podaniem przecinamy ostrożnie folię i zlewamy powstały podczas pieczenia sos. Mięso przekładamy na półmisek i polewamy sosem.