Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab pieczony z jajem to smaczna propozycja na obiad ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10766
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5368
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13100
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4841
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10766
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5368
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13100
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4841
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i naciąć w taki sposób, b y potem można było zwinąć jak roladę ;) "Wnętrze" wysmarować serkiem i przyprawić połową przypraw. Następnie włożyć ugotowane na twardo jaja, zwinąć. Mięso dokładnie obwiązać.
Oliwę wymieszać z pozostałymi przyprawami i w takiej "mieszance" obtoczyć mięso bardzo dokładnie. Włożyć do rękawa, potem do naczynia żaroodpornego.
Piec w temp. 130 stopni przez ok. 2 godz. Pod koniec pieczenia rozciąć folię, by mięso z góry nieco się przyrumieniło. Podawać z sosem z pieczenia, lub można go zagęścić np. kremówką. Smacznego!