Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony z jajem

Schab pieczony z jajem

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4740

Dodano:

Odsłon: 6514

Schab pieczony z jajem to smaczna propozycja na obiad ;)

Składniki

  • schab bez kości 700 g
  • serek z wiaderka naturalny 2 łyżki
  • jaja na twardo 3 szt
  • vegeta 1 łyżeczka
  • majeranek 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • oliwa 2-3 łyżki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć i naciąć w taki sposób, b y potem można było zwinąć jak roladę ;) "Wnętrze" wysmarować serkiem i przyprawić połową przypraw. Następnie włożyć ugotowane na twardo jaja, zwinąć. Mięso dokładnie obwiązać.

  2. Oliwę wymieszać z pozostałymi przyprawami i w takiej "mieszance" obtoczyć mięso bardzo dokładnie. Włożyć do rękawa, potem do naczynia żaroodpornego.

  3. Piec w temp. 130 stopni przez ok. 2 godz. Pod koniec pieczenia rozciąć folię, by mięso z góry nieco się przyrumieniło. Podawać z sosem z pieczenia, lub można go zagęścić np. kremówką.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń