Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Przygotowanie schabu nie jest trudne i nie zajmuje zbyt dużo czasu. A otrzymamy soczyste, delikatne mięso. Można podać go na zimno, jak i na ciepło z ziemniakami i ulubioną surówką.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 594
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 37
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 594
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 37
Składniki
Schab opłukać i osuszyć. Mięso naciąć w plastry, nie przecinając do końca. Solą i pieprzem natrzeć mięso. W nacięcia włożyć plastry pomidora i mozzarelli. Posypać suszonymi ziołami.
Schab włożyć do naczynia żaroodpornego - przed pieczeniem dobrze jest mięso związać sznurkiem, koniecznie trzeba to zrobić gdy kawałki mięsa są nieregularne, nadając im bardziej zwarty kształt. Mięso przykryć i piec w piekarniku, w temperaturze około 180 stopni, przez 1,5 - 2 godzin w zależności od grubości schabu. Gdy mięso będzie miękkie, naczynie odkryć i piec do lekkiego zrumienienia.
Upieczone mięso odstawić na 15-20 minut, po tym czasie można je pokroić.