Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Przygotowanie schabu nie jest trudne i nie zajmuje zbyt dużo czasu. A otrzymamy soczyste, delikatne mięso. Można podać go na zimno, jak i na ciepło z ziemniakami i ulubioną surówką.
Czy można zrobić wegańskie kluski śląskie bez jajka? Oczywiście! Skorzystaj z...
Odsłon: 1016
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 117
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smaczn...
Odsłon: 121
To pyszny i bardzo prosty do wykonania makowiec. Bardzo lubię makowce, ale w...
Odsłon: 192
Czy można zrobić wegańskie kluski śląskie bez jajka? Oczywiście! Skorzystaj z...
Odsłon: 1016
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 117
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smaczn...
Odsłon: 121
To pyszny i bardzo prosty do wykonania makowiec. Bardzo lubię makowce, ale w...
Odsłon: 192
Składniki
Schab opłukać i osuszyć. Mięso naciąć w plastry, nie przecinając do końca. Solą i pieprzem natrzeć mięso. W nacięcia włożyć plastry pomidora i mozzarelli. Posypać suszonymi ziołami.
Schab włożyć do naczynia żaroodpornego - przed pieczeniem dobrze jest mięso związać sznurkiem, koniecznie trzeba to zrobić gdy kawałki mięsa są nieregularne, nadając im bardziej zwarty kształt. Mięso przykryć i piec w piekarniku, w temperaturze około 180 stopni, przez 1,5 - 2 godzin w zależności od grubości schabu. Gdy mięso będzie miękkie, naczynie odkryć i piec do lekkiego zrumienienia.
Upieczone mięso odstawić na 15-20 minut, po tym czasie można je pokroić.