Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale smakuje na zimno i na ciepło. Może być do obiadu i do kanapki. Świetną rzecz robi tutaj żubrówka lub jałowcówka.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3835
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3835
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Schab opłukać, osuszyć. Śliwki dobrze jest wymoczyć chociaż kilkanaście minut w jałowcówce lub żubrówce. Rozciąć go tak, żeby powstał długi płat. Wymieszać przyprawy i posypać mięso z obu stron. Wzdłuż mięsa rozłożyć w 4 rzędach śliwki i morele. Zwinąć mięso i spiąć lub związać, polać olejem. Schab przykryć folią i odstawić najlepiej na całą noc. Mięso włożyć do rękawa do pieczenia, dobrze związać rękaw.
Przełożyć schab na brytfannę, piec 60 minut w 190 C. Po tym czasie, rozciąć rękaw dodać rodzynki i piec jeszcze około 25 minut, polewając sosem. Do zrumienienia schabu.