Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale smakuje na zimno i na ciepło. Może być do obiadu i do kanapki. Świetną rzecz robi tutaj żubrówka lub jałowcówka.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 418
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2697
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 418
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2697
Składniki
Schab opłukać, osuszyć. Śliwki dobrze jest wymoczyć chociaż kilkanaście minut w jałowcówce lub żubrówce. Rozciąć go tak, żeby powstał długi płat. Wymieszać przyprawy i posypać mięso z obu stron. Wzdłuż mięsa rozłożyć w 4 rzędach śliwki i morele. Zwinąć mięso i spiąć lub związać, polać olejem. Schab przykryć folią i odstawić najlepiej na całą noc. Mięso włożyć do rękawa do pieczenia, dobrze związać rękaw.
Przełożyć schab na brytfannę, piec 60 minut w 190 C. Po tym czasie, rozciąć rękaw dodać rodzynki i piec jeszcze około 25 minut, polewając sosem. Do zrumienienia schabu.